Neuvirth zkolaboval během zápasu, měl by být v pořádku

02. 04. 2017, 11:37 » Češi v NHL - Autor: Šimon Rogner

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Děsivý moment se naskytl fanouškům i hráčům během včerejšího utkání Philadelphie s New Jersey. V osmé minutě úvodní třetiny totiž z ničeho nic zkolaboval během přerušení hry ve svém brankovišti brankář domácích Letců Michal Neuvirth a poté, co byl z ledu odnesen na nosítkách, skončil v místní nemocnici. Český gólman by však měl být v pořádku.

Celá situace se udála v čase 7:37 úvodní dvacetiminutovky. Zatímco se oba týmy připravovaly na vhazování, Neuvirth náhle spadl ve svém brankovišti na záda a desítky vteřin se nehýbal, a to ani potom, co k němu přiběhli týmoví doktoři. Naštěstí se však probral, a ač zmatený, tak dal najevo, že je v pořádku. I klub pak potvrdil, že je při vědomí a že komunikuje.

„Nechci spekulovat - měl trochu rýmu a lítalo tady všechno možné (za nemoci). Poslali jsme ho z preventivních důvodů do nemocnice, všechno ale vypadá dobře, je to pozitivní,“ řekl po zápase generální manažer Flyers Ron Hextall.

Vše dobře dopadlo pro Flyers i po sportovní stránce, když Letci udrželi alespoň teoretickou naději na postup do play off a porazili New Jersey 3:0. V brance nahradil Neuvirtha z farmy narychlo povolaný Anthony Stolarz, Stevea Masona totiž rovněž trápila nemoc.