Únor NHL v kostce. Jaký byl nejlepší tým, hráč a kdo nejvíce překvapil?

02. 03. 2020, 15:00 » Perličky - Autor: Tomáš David

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Nejkratší měsíc roku se nesl ve znamení boje o Maurice Richard Trophy, mocného vzestupu německého Gretzkyho a uzávěrky přestupů. Nejeden tým se dostal do skvělé formy, jiným se naopak vůbec nedařilo. Který celek utekl ostatním? Kdo naopak kráčel od porážky k porážce? Jaký hráč byl nejlepší v celé lize? Kdo naopak zůstal daleko za očekáváním? A jaký byl nejlepší zelenáč?

VGK Nejlepší tým v lize

Po změně trenéra se Vegas Golden Knights výrazně zvedli a připsali si bilanci 10-2-1 včetně série osmi výher. Rytířům fungovala především ofenziva. O co méně se dařily přesilové hry, o to lépe fungoval útok při vyrovnaném počtu hráčů na ledě.

Největší vyzyvatelé: BOS PHI

DET Nejhorší tým v lize

Tak špatnou sezonu zažil Detroit ještě v době, kdy probíhala studená válka mezi Spojenými státy a Sovětským svazem. Ani únor nepřinesl ze strany Red Wings žádné zlepšení a s bilancí 3-11-1 se stali prvním týmem s jistotou nepostupu do play off. Svěřencům kouče Blashilla hořel především útok, který s průměrem 1,53 vstřeleného gólu na zápas obsadil s velkým náskokem poslední místo celé soutěže.

Největší vyzyvatelé: WSH FLA

EDM Nejlepší hráč v lize: Leon Draisaitl

Draisaitl ukázal, že není závislý na pomoci Connora McDavida a při jeho zranění táhl Oilers na svých bedrech. V posledním únorovém klání si připsal tři body proti Winnipegu, čímž překonal poprvé v kariéře stobodovou hranici. Němec s českými kořeny má na čele bodování na Davida Pastrňáka náskok již 11 bodů a směle kráčí pro Art Ross Trophy.

Největší vyzyvatelé: NYR Mika Zibanejad COL Pavel Francouz

OTT Největší zklamání: Anthony Duclair

První polovina sezony se mu vydařila na jedničku, když vstřelil 21 branek. Od 22. prosince však dokázal vsítit jediný gól (18.2. proti Buffalu) a během posledního měsíce ubylo i asistencí. Rodák z Quebecu se zmohl na pouhé tři body ve 12 utkáních.

Největší vyzyvatelé: CGY David Rittich DET Celý tým

VAN Nejlepší nováček: Quinn Hughes

Bratr poslední jedničky draftu nepřestává svého sourozence v nováčkovské sezoně zastiňovat. Zatímco Jack se v New Jersey trápí, Quinn táhne Canucks do play off. Mladý obránce nasbíral 15 bodů (2+13) za 13 utkání a dirigoval skvělé přesilovky Vancouveru. Na začátku sezony se zdálo, že Cale Makar nebude mít v závodu o Calder Trophy žádnou konkurenci, nyní se o pohár musí bát. Krom Hughese k němu vztahuje ruce i český střelec Dominik Kubalík.

Největší vyzyvatelé: CHI Dominik Kubalík MTL Nick Suzuki