Pittsburgh a Ottawa dnes zahájí finále Východní konference

13. 05. 2017, 22:04 » Preview - Autor: Šimon Rogner

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Včera začalo úvodním utkáním finále Západní konference mezi Anaheimem a Nashvillem, dnes je na řadě finále té Východní. V ní se střetnou hokejisté Pittsburghu a Ottawy. Senators se pokusí na ledě Penguins dokázat to stejné, co se včera povedlo Predators, ale Crosby a spol. budou jistě na Karlssona a spol. řádně připravení. Zápas, který začíná v 1:00 SEČ, bude přímým přenosem vysílat Nova Sport 1.

PIT PITTSBURGH (0-0-0) - OTT OTTAWA (0-0-0)

Tři dny poté, co Pittsburgh v sedmém zápase vyřadil vítěze základní části a favority na celkové vítězství z Washingtonu, Penguins opět vyjedou na led, tentokrát doma v PPG Paints Arena v úvodním zápase série proti Ottawě. Tučňáci zatím byli ve většině zápasů v letošním play off horším týmem, co se držení puku týče, a dnes se to pokusí proti houževnatým Senators změnit. Ottawa bude proti Crosbymu a spol. opět hrát svým obranným systémem 1-3-1, který má za úkol zhoršit soupeři přechod středního pásma a který potrápil jak Bruins, tak Rangers. Právě přechodu tohoto systému věnoval značný čas pátečního tréninku kouč Mike Sullivan. Ten je si velmi dobře vědom, jak dokáže být efektivní, a ví, že pokud se Penguins nepodaří ho prolomit, mohl by to pro ně být problém.

V této sérii bude důležitý také souboj brankářů. Přestože se Matt Murray již zotavil ze zranění v dolní části těla, v brance Pittsburghu by měl opět nastoupit Marc-André Fleury. Ten byl v prvních dvou kolech bezpochyby nejlepším hráčem úřadujících šampiónů, když si ve 12 startech připsal osm vítězství, průměrně inkasoval 2.55 branek za zápas a chytil 92.7 % střel, kterým čelil. Na straně hostů bude chytat Craig Anderson, jenž si v prvních dvou kolech připsal totožnou bilanci jako Fleury. Proti Penguins ovšem nemá z play off dobré zkušenosti, ve druhém kole v roce 2013 zaznamenal v pěti startech bilanci 1-3 a v každém ze svých posledních dvou startů v sérii, kterou Pens vyhráli 4:1 na zápasy, inkasoval šest gólů.

Z pátečního tréninku odešel po pěti minutách od jeho začátku obránce Erik Karlsson, ale hrát by měl, údajně si jen zkoušel nové brusle a jeho neúčast na tréninku byla známá už dopředu. Karlsson hraje od 28. března se zraněním levé paty, ale na jeho výkonech to není znát. Se 13 body (2+11) ve 12 utkáních je nejproduktivnějším obráncem v letošním play off, a přestože Senators dnes neměli ranní trénink, tak Karlsson včera řekl, že bude na úvodní utkání připraven. Chris Niel dnes v sestavě hostů nenastoupí, totéž platí pro dalšího zdravého náhradníka, tentokrát v řadách Pittsburghu, Toma Kunhackla a také zraněného forvarda domácích Carla Hagelina (dolní část těla).

Tip redakce NHLportal.cz: 0

Statistické preview zápasu najdete ZDE.