Pens a Sens popáté! Kdo se ujme vedení?

21. 05. 2017, 15:00 » Preview - Autor: Tomáš David

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
V příjemných večerních hodinách (21:00 SELČ) zahájí Pittsburgh Penguins a Ottawa Senators další bitvu o mistra Východní konference. Budou se radovat domácí Penguins? Odvezou si Senátoři na svůj led možnost postoupit?

PIT PITTSBURGH (2-1-1) - OTT OTTAWA (2-2-0)

Veteráni Matt Cullen a Chris Kunitz byli po dohrání zápasu číslo tři velmi rozladění a nešetřili kritikou. Jejich Pittsburgh prohrával již ve třinácté minutě utkání 4:0 a nakonec padl v poměru 5:1, čímž se Ottawa ujala vedení. Svěřenci koučem Sullivana se ale vzchopili, dali zapomenout na svůj hrozivý výkon a dokázali vyrovnat. Dnes od 21:00 SELČ napíše toto klání o trofej Prince z Walesu pátou kapitolu. Kdo vyhraje, pojede do hlavního města Kanady s možností sérii ukončit.

Sens potřebují nutně zlepšit přesilovku, jelikož z jedenácti příležitostí nevyužili proti Tučňákům žádnou. Těm naopak půjde o individuální výkony. Kouč Sullivan bude vyžadovat od Matta Murrayho co nejlepší výkon, více vidět může být i Crosby.

Nevýhodou pro Tučňáky je zranění nejproduktivnějšího zadáka týmu Justina Schultze v horní části těla. Do hry nezasáhnou ani Brian Rust, Kris Letang, Chad Ruhwedel a Patric Hornqvist. V bílých dresech se nepředstaví zranění Alexandre Burrows a Mark Borowiecki.

Tip redakce NHLportal.cz: 1

Statistické preview zápasu najdete ZDE.