Bitva o Stanley Cup pokračuje! Pittsburgh se pokusí odskočit

31. 05. 2017, 20:10 » Preview - Autor: Šimon Rogner

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Kdo může, tak se dívá, a kdo ne, tak taky. I když musíte do práce, do školy či kamkoliv jinam, tohle je prostě víc. Finále Stanley Cupu už o cenné hodiny spánku připravilo nejednoho fanouška a dnešek nebude výjimkou. Od 2:00 totiž, v přímém přenosu Nova Sport 1, startuje druhý zápas mezi Nashvillem a Pittsburghem, do kterého jdou s vedením 1:0 Penguins. Ještě než samotné utkání začne, si však přečtěte naše preview!

PIT PITTSBURGH (1-0-0) - NSH NASHVILLE (0-1-0)

Druhé utkání letošního finále Stanley Cupu mezi Pittsburghem a Nashvillem bude opět od 2:00 hodin noci hostit PPG Paints Arena. S vedením 1:0 do něj vstupují domácí Penguins, kteří, přestože zaznamenali pouhých 12 střel na branku a na střelu v jeden moment čekali přes 37 minut, vedou díky výhře 5:3 v sérii hrané na čtyři vítězné zápasy 1:0. Sami hráči ale moc dobře vědí, že jejich výkon se zdaleka nedal popsat slovem "dobrý" a dnes budou chtít hrát lépe. Na druhé straně stojí Predators, kteří se pokusí poučit a konečně zvítězit.

Tučňáci musí především zlepšit svoji ofenzivní hru. V prvním zápase skoro 37 minut, včetně celé druhé třetiny, neměli střelu na branku. Predators je přestříleli 26:12, ale Pittsburgh i tak dokázal dát pět gólů. Takové štěstí ovšem nebudou mít každý den, a pokud dnes chtějí vyhrát, musí více střílet. Pomoci by jim mohly menší změny v sestavě, které udělal kouč Mike Sullivan už v průběhu prvního zápasu.

Tak například Phil Kessel putoval z druhé do třetí formace a na křídlo vedle Malkina šel naopak navrátilec v sestavě Patric Hornqvist. Lépe hrát musí úřadující šampióni také v oslabení: v prvním zápase totiž ze tří početních výhod dvakrát inkasovali. V brance domácích nastoupí opět Matt Murray, zdravým náhradníkem bude zřejmě opět Carl Hagelin.

Co se týče Nashvillu, tomu stačí hrát ve druhém zápase víceméně podobně jako v tom prvním. Až na čtyři minuty první třetiny, během kterých dostali tři branky, totiž Predators kontrolovali většinu hry a byli na ledě lepším týmem. Zároveň hráli dobře do defenzivy a nepouštěli Penguins do větších šancí. Svůj tradičně skvělý výkon dnes musí předvést Pekka Rinne. Ten v prvním utkání inkasoval z jedenácti střel čtyři góly (63.6 %). V sestavě hostů se nejspíše opět neobjeví Colin Wilson, který se neúčastnil dnešního ranního tréninku. Jinak žádné změny nečekejte.

Tip redakce NHLportal.cz: 2

Statistické preview zápasu najdete ZDE.