V NHL se rozpoutala bouře! Hvězdy mění dresy jako na běžícím pásu!

23. 06. 2017, 20:22 » Novinky - Autor: Tomáš David

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Pokud by se včerejší přestupy považovaly za déšť, dnes probíhá v NHL bouře! Arizona zbrojí na novou sezonu a přivedla do svých řad centra Dereka Stepana s gólmanem Antti Raantou z New York Rangers, za něž Chayka obětoval prospekta Anthony DeAngela se sedmou volbou dnešního draftu. Tím však aktivita Yotes neskončila. Z Chicaga získali zkušeného zadáka Nicklase Hjalmarssona. Naopak k Blackhawks se stahují mladíci Connor Murphy a Laurent Dauhpin.

Pojďme se na posily Yotes podívat blíže. Derek Stepan byl nepostradatelným mužem v sestavě Jezdců a v ročníku 2016-17 si připsal 55 bodů (17+38). Brankář Raanta se pravděpodobně stane týmovou jedničkou. Zkušeností již v Chicagu po buku Corey Crawforda a v Rangers s Henrikem Lundqistem nasbíral mnoho, nyní nadešel čas je v osmadvaceti letech zužitkovat. Nicklas Hjalmarsson strávil v barvách Jestřábů deset let a vyhrál s nimi všechny tři Stanley Cup (2010, 2013 a 2015). V právě skončené sezoně si připsal 18 bodů (5+13).

A co Arizona obětovala? Čtyřiadvacetiletý Murphy letos nasbíral 17 bodů během 77 ligových střetnutí, o dva roky mladší Dauphin měl letos dva gól s asistencí po odbruslení čtyřiadvaceti duelů. Ještě o rok mladší DeAngelo si v 39 zápasech zapsal do statistik 14 bodů.

Ani Indiáni nekončili se svou aktivitou. Po několika sezonách se k nim vrací útočník Brandon Saad, za nějž poslali do Columbusu Rusa Artemi Panarina a mladíka Tylera Motteho. Týmy si navíc navzájem vyměnily volby v pozdních kolech draftu.

Ani Jackets nezůstali u jediného trejdu. Do Minnesoty poslali juniora Dante Salitura a na druhou stranu míří šestadvacetiletý Jordan Schroeder, který naskočil během ročníku 2016-17 v barvách Wild do 37 duelů a připsal si 13 bodů.