Smlouvy, smlouvy, smlouvy! Kdo z obránců podepsal?

01. 07. 2017, 21:27 » Novinky - Autor: Šimon Rogner

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
1. července v 18:00 se vždy roztrhne balík nových smluv a psát o každé jednotlivé smlouvě nový článek by nás skutečně odrovnalo. Doufáme, že nám odpustíte, když tyto smlouvy hrneme do tohoto přehledného článku, u některých se pak později dočkáte i podrobnějšího článku. Dost řečí, pojďme se na to vrhnout! V tomto článku se zaměříme na obránce!

Trh s volnými hráči se otevírá 1. července v 18:00 SEČ, smlouvu může bez omezení podepsat jakýkoliv nechráněný volný hráč (UFA status). O některých smlouvách jsme vás už informovali v ledové tříšti, či v našich samostatných článcích, hledejte prosím i tam.

PRAVIDELNĚ AKTUALIZOVÁNO


• Třiatřicetiletý kanadský obránce Dan Girardi, který strávil celou svoji kariéru v NHL v dresu New York Rangers, kteří ho ovšem po letošní sezóně vykoupili ze smlouvy, bude nově oblékat dres Tampy Bay! Autor 15 bodů (4+11) v 63 utkáních uplynulého ročníku podepsal s Lightning dvouletou smlouvu, díky které si ročně vydělá tři milióny dolarů.

• Třiatřicetiletý kanadský obránce Trevor Daley míří do Detroitu! Dvojnásobný vítěz Stanley Cupu z posledních dvou let s Pittsburghem se jak loni, tak letos (při absenci Krise Letanga) osvědčil jako klíčová součást defenzivy Penguins a navíc ukázal, že nezaostává ani v ofenzivě (22 a 19 bodů v posledních dvou ročnících). S Red Wings se dohodl na tříleté smlouvě, jež mu zajistí roční příjem ve výši 3.178 miliónů dolarů.

• Osmadvacetiletý kanadský zadák Karl Alzner bude hrát v Montrealu! Alzner, jenž je znám jako defenzivní zadák, od něhož se nedá očekávat příliš gólů a bodů, ale který je platným, stabilním a zdravým hráčem (poslední čtyři sezóny odehrál pokaždé kompletních 82 zápasů), podepsal s Canadiens pětiletou smlouvu s celkovou hodnotou 23.125 miliónů dolarů, roční plat tak činí 4.625 miliónů dolarů. To je na obránce jeho kalibru docela vysoká částka, ale na druhou stranu Habs po několika výměnách přišli o kvalitní zadáky a potřebovali někoho přivést. Otázkou je, zda je Alzner tím pravým.

• Florida oficiálně podepsala smlouvu s pětadvacetiletým kanadským obráncem Alexem Petrovicem. Petrovic podepsal roční smlouvu s platem ve výši zhruba 1.8 miliónu dolarů. Rodák z Edmontonu odehrál v uplynulé sezóně 49 utkání a připsal si v nich 14 bodů (1+13).

• Dvaatřicetiletý americký obránce Matt Hunwick, poslední dvě sezóny stabilní člen defenzivy Toronta, bude hrát za úřadující šampióny, s Pittsburghem podepsal tříletou smlouvu s průměrným ročním platem ve výši 2.25 miliónů dolarů (2.5, 2.5, 1.75 miliónů).

• Opačným směrem než Hunwick míří Ron Hainsey. Ten byl před uzávěrkou přestupů vyměněn z Caroliny do Pittsburghu, kde při své první účasti v play off výrazně dopomohl ke Stanley Cupu. S Torontem podepsal dvouletou smlouvu s ročním platem ve výši tří miliónů dolarů.

• Šestadvacetiletý ruský zadák Dmitry Kulikov, který neprožil zrovna povedenou sezónu v Buffalu (2+3 ve 47 utkáních, -26 v tabulce pravdy), bude hrát ve Winnipegu, s nímž se dohodl na tříleté smlouvě. Finanční podrobnosti nejsou ještě známy.

• Chicago podepsalo smlouvu s pětadvacetiletým Američanem Jordanem Oesterlem. Ten za poslední tři sezóny odehrál 25 utkání v dresu Edmontonu, jinak působil na farmě, kde si v dresu Condors připsal v uplynulém ročníku sedm gólů a 25 asistencí.

• Arizona podepsala roční jednocestnou smlouvu se zadákem Adamem Clendeningem, jenž si díky ní vydělá 650 tisíc dolarů.

• Do Vancouveru přichází šestadvacetiletý obránce Patrick Wiercioch, autor 12 bodů (4+8) v 57 zápasech uplynulého ročníku v dresu Colorada, který se dohodl s Canucks na roční jednocestné smlouvě s platem ve výši 650 tisíc dolarů.

• Osmadvacetiletý kanadský obránce Paul Postma, v poslední sezóně hráč Winnipegu (1+13 v 65 utkáních), míří do Bostonu, s nímž podepsal roční smlouvu s platem ve výši 725 tisíc dolarů.

• Šestadvacetiletý švédský obránce Christian Folin podepsal s Los Angeles roční smlouvu, která mu zajistí příjem ve výši 850 tisíc dolarů.

• Sedmadvacetiletý americký obránce Luke Witkowski podepsal s Detroitem roční smlouvu s roční gáží ve výši 750 tisíc dolarů.

• Sedmadvacetiletý kanadský obránce Cameron Gaunce, jenž v uplynulém ročníku působil v organizaci Pittsburghu, za jehož první tým odehrál 12 zápasů se ziskem čtyř bodů (1+3), podepsal s Columbusem dvouletou dvocestnou smlouvu.

• Pětadvacetiletý švédský obránce Patrik Nemeth zůstává v Dallasu. Nemeth, jenž ve 40 zápasech uplynulého ročníku zaznamenal tři asistence, se dohodl na roční smlouvě s platem ve výši 945 tisíc dolarů.

• Osmadvacetiletý kanadský obránce Alex Grant, v posledním ročníku zadák farmy Bostonu v Providence, podepsal roční dvoucestnou smlouvu s Minnesotou.

• Sedmadvacetiletý americký obránce Matt Tennyson, který odehrál uplynulý ročník v Carolině, se na dva roky upsal Buffalu. V prvním roce platnosti bude jeho kontrakt dvoucestný, ve druhém jednocestný.

• Třicetiletý americký obránce Matt Taormina, který poslední dvě sezóny hrál za Tampu Bay a její farmu, se dohodl na dvouleté dvoucestné smlouvě s Montrealem.

• Pětadvacetiletý kanadský obránce Brenden Kichton, který poslední dvě sezóny působil na farmě Winnipegu v Manitobě, podepsal roční dvoucestnou smlouvu s Carolinou.

• Šestadvacetiletý americký obránce Seth Helgeson, který má za sebou 50 utkání (1+3) v dresu Devils, míří ke konkurenčním Islanders, s nimiž se dohodl na roční dvoucestné smlouvě.

• Šestadvacetiletý kanadský obránce Dennis Robertson zůstává v Carolině, dohodl se s ní na roční dvoucestné smlouvě.

• Čtyřiadvacetiletý kanadský obránce Joe Morrow, který poslední tři sezóny působil v Bostonu a na jeho farmě v Providence, míří do Montrealu, s nímž se dohodl na roční jednocestné smlouvě.

• Osmadvacetiletý americký obránce Erik Burgdeorfer podepsal s Ottawou dvouletou dvoucestnou smlouvu, díky níž si v NHL vydělá ročně 650 tisíc dolarů.

• Sedmadvacetiletý kanadský obránce Mat Bodie, jenž naposledy oblékal dres farmářského týmu Buffala, míří do Tampy Bay, s níž podepsal roční dvoucestný kontrakt.

• Jednatřicetiletý americký zadák Kyle Quincey, který si v uplynulé sezóně připsal v 73 utkáních v dresu Devils a Blue Jackets 15 bodů (6+9), podepsal s Minnesotou novou roční smlouvu s platem ve výši 1.25 miliónů dolarů.

Sedmadvacetiletý kanadský obránce Ryan Stanton, který v poslední sezóně oblékal dres farem Colorada a Columbusu, podepsal dvouletou dvoucestnou smlouvu s Edmontonem. V NHL si vydělá 700 tisíc dolarů, v AHL pouze 300.