Jednička podepsána! Nico Hischier se dohodl s Devils

16. 07. 2017, 15:00 » Novinky - Autor: Tomáš David

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Poslední víkend v červnu znamenal velký úspěch pro švýcarský hokej. Jejich talentovaný centr Nico Hischier, hrající v dresu Halifax Mooseheads (QMJHL), byl učiněn jedničkou na výběru nováčků do Národní hokejové ligy. New Jersey předčilo většinu očekávání, jelikož se čekala z prvního místa spíše volba Nolana Patricka, který nakonec 'zbyl' Philadelphii Flyers.

Nyní, po ukončení nováčkovského kempu Devils, podepsal Hischier se svým novým klubem vstupní kontrakt. Kolik si vydělá? Během tří let mu na účtu přistane 2.775 milionů amerických dolarů (925 tis./sezona).

"Byl [na kempu nováčků] vším, co jsme si od něj slibovali. Je zábava ho pozorovat, když nazuje brusle," vyjádřil se ke svému novému klenotu generální manažer Ray Shero, který se v New Jersey pokouší oprášit prachem zapadající úspěchy Ďáblů podobně jako se mu to povedlo v Pittsburghu před osmi lety.

A jak zní zpráva skautů? Takto byl hodnocen Rafik Solimanem v květnu letošního roku: "Nico Hischier je velmi ofenzivně talentovaný útočník. Hraje kvalitě a zodpovědně na obou stranách kluziště. Skvělý bruslař, excelentní rozehrávač. Je hráčem, který je schopný rozhodnout zápas."

Rodák z malého horského městečka Naters si v minulé sezoně připsal 86 bodů (38+48) během 57 odehraných duelů a nyní se pokusí zazářit ve slavné stoleté NHL. Podaří se mu to?