Predátoři si pojistili Arvidssona až do roku 2024!

24. 07. 2017, 18:00 » Novinky - Autor: Tomáš David

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Letošní okurková sezona nepřinesla změnu dresu snad žádné z velkých hvězd ligy (krom Kevina Shattenkirka, pokud ho za ní považujete). Hráči spíše prodlužují se svými současnými kluby. Tampa Bay si pojistila Trojčata či Nashville útočníka Pontuse Aberga. Nyní generální manažer Preds David Poille nabídl kontrakt Viktoru Arvidssonovi na 29.75 milionů dolarů na sedm sezona. Mladý Švéd přijmul a vyhl se tak arbitráži.

Čtyřiadvacetiletý Švéd zažil průlomovou sezonu a byl na děleném prvním místě v počtu nastřílených gólů (31 s Filipem Forsbergem) i získaných bodů (61 s Ryanem Johansenem) v rámci týmu z hlavního města country. To dělá o 45 bodů více než v ročníku předcházejícím. O větší navýšení bodů se postaral pouze Connor McDavid (48). V play off navíc přidal velmi slušných 15 bodů (4+11).

Arvidsson se stal důležitým mužem při speciálních situacích. Během osmdesáti zápasů základní části ročníku 2016-17 si připsal 13 bodů v přesilových hrách (4+9) a nastřílel pět gólů v oslabení (nejlepší v NHL). Z 31 přesných zásahů tvořilo hned šest z nich vítězné trefy (druhý v rámci Preds za Filipem Forsbergem), což pouze potvrzuje, že si roční plat 4.25 milionů amerických dolarů plně zaslouží.

Stane se Švéd dlouhodobě ligovou hvězdou, nebo šlo o výjimečný ročník a jeho hvězda na hokejovém nebi pohasne?