Zlatý Rytíř se vydal na dlouhou cestu na sever, aby zde šířil svou slávu!

22. 08. 2017, 18:00 » Perličky - Autor: Tomáš David

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Florida Panthers nemá v Miami moc příznivců a je jedním z nejméně navštěvovaných týmů ligy. Vedení se tak rozhodlo, díky výhodné zeměpisné poloze, rozšířit povědomí o klubu do Karibiku. Zde odehráli Panteři již několik duelů a své domácí zápasy vysílají v této oblasti živě a se španělským komentářem. Toto léto se rozhodl svou slávu šířit za hranice svého státu též nováček z Vegas. Golden Knights na pětidenním tripu křížili vybrané destinace ve státech Idaho, Montana a Utah, snažili se přilákat na svou stranu co nejvíce fanoušků a my se na jejich cesty napříč Spojenými státy můžeme nyní podrobně podívat.




Den první: Vítejte v Idaho!


COEUR D'ALENE, Idaho | 15. srpna 2017


Po 1 770 kilometrech strávených na cestách a 20 hodinách v autobusu- 13 z Las Vegas k vodopádům v Idaho, sedm zbývajících v úterý- to Golden Knights zvládli. Autobus vyzvedl v půl čtvrté odpoledne u hotelu gólmana Calvina Pickarda a zaváží ho k místnímu zimnímu stadionu, kde se zúčastní veřejného bruslení, rozhovorů pro místní rádio a následné podpisové akce pro fanoušky. Před Frontier Ice Arena se v tu chvíli začíná nafoukávat velký balón ve tvaru domácího dresu Zlatých Rytířů. Vstup do haly je ověnčen logy klubu, zboží s motivy Golden Knights je připraveno k prodeji a dárky se již nemohou dočkat, až budou rozdány.

Já se mezitím procházím po Sherman Avenue. Zatímco objevuji taje místního města a čekám na večerní akci klubu, jde proti mně chlapík v šedé mikině 'Gretzkyho hokejové školy', kterou před třemi lety založil Ty Gretzky, syn Waynea. "Skvělé," říkám si v duchu, "někdo, s kým si budu moci popovídat o Golden Knights." Když se ten chlapík blížil, zjistil jsem, že to není jen 'nějaký chlapík'. Proti mě stál samotný The Great One, který do této oblasti jezdí každý rok na dovolenou. Řekl mi zdvořilé 'dobrý den' a pokračoval v cestě.

Den druhý: Vzhůru do Montany!


WHITEFISH, Montana | 16. srpna 2017


A jsme opět na cestách. Během čtyř hodin v autobusu fotím obrázek za obrázkem a nemohu přestat. Vždy, když si myslím, že jsem pořídil skvělou fotografii, přijde něco lepšího. Krajina mezi Coeur d'Alene a Whitefish nabízí vše, na co si vzpomenete. Kopce, řeky, hory, lesy a jezera, vše hrající tóny zelené, modré a žluté. Do nich zasazena malá městečka a farmy. Nad vším se tyčí rozsáhlá nebeská klenba.

Trvá přibližně hodinu, než se dostáváme do Montany, kde se kopce mění v hory místy zahalené do mlžného oparu. Poté míříme na sever, kolem řeky Clark Fork, na jejíž dno dohlédnete díky průzračnosti čisté horské vody bez problémů i z jedoucího autobusu. Pomalu opouštíme borové lesy, jenž ustupují do žluta zbarvenému moři polí a dostáváme se kolem jezera Flathead do cíle. Naše vozidlo zastavuje u ranče na břehu jezera Whitefish, kde bydlí majitel klubu Bill Foley.

Pokračování příště...

Autor: Nicholas J. Cotsonika
Přeloženo z originálu na webu nhl.com

At Bill Foley's Rock Creek Cattle Company, a river runs through it. #VGKRoadTrip pic.twitter.com/syFRrH1che

— Nick Cotsonika (@cotsonika) August 17, 2017