Novinky v lize: Hanzal se zranil, Little s novou smlouvu

15. 09. 2017, 12:00 » Novinky - Autor: Šimon Rogner

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Poslední dny přinesly spoustu zajímavých zpráv, které si nyní shrneme v našem poledním článku. O novém kontraktu Davida Pastrňáka jsme vás už informovali, ale i tak se zmíníme hned o třech českých hráčích. Tím prvním bude Milan Hejduk, který se dočká pocty v Coloradu, jež slavnostně vyřadí jeho dres s číslem 23. Druhá novinka se bude týkat Martina Hanzala, jenž neprožívá úplně povedený start do tréninkového kempu Dallasu, zatímco zapůsobit na tom torontském se pokusí Roman Polák. K tomu pak přidáme ještě dvě menší zprávy z táborů Ottawy a Winnipegu. Tak pojďme na to!

6. ledna 2018 se Milan Hejduk čeká obrovské pocty, když Colorado Avalanche před začátkem zápasu proti Minnesoty slavnostně vyřadí z klubové nabídky jeho dres s číslem 23, které Hejduk během svých 14 sezón a 1020 zápasů nosil. Jednačtyřicetiletý rodák z Ústní nad Labem patřil ke klíčovým hráčům Avalanche, kterým v roce 2001 pomohl k zisku Stanley Cupu.

Kariéru, která čítala 375 branek a 805 bodů, ukončil v únoru 2014. V historii organizace se stane šestým hráčem s vyřazeným dresem, těmi předchozími jsou Joe Sakic (19), Peter Forsberg (21), Patrick Roy (33), Adam Foote (52) a Ray Bourque (77).

Hello, No. 23!#HeresToHejduk pic.twitter.com/RyXPGly6qK

— Colorado Avalanche (@Avalanche) 13. září 2017



Dallas Stars, tým, který během léta zřejmě nejvíce posílil, včera zahájili tréninkový kemp, ale přinejmenším na jeho startu nebude s ostatními trénovat jedna z letních posil Martin Hanzal. Český útočník, jenž 1. července podepsal s Stars tříletou smlouvu s celkovou hodnotou 14.25 miliónů dolarů, se potýká s problémy s kotníkem, které si měl způsobit při předsezónním tréninku. Podle kouče Kena Hitchcocka zranění nemá nic společného s tím, jež trápilo rodáka z Písku loňskou sezónu.

Hanzal has won't skate in Cedar Park due to ankle sprain.

— Mark Stepneski (@StarsInsideEdge) 14. září 2017



Jednatřicetiletý český obránce Roman Polák, který byl loni stabilním členem defenzivy Toronta, v jehož dresu si připsal v 75 zápasech čtyři branky a sedm asistencí, ale pak se zranil v play off, se zúčastní tréninkového kempu Maple Leafs. S klubem se totiž dohodl na zkušebním kontraktu a právě na kempu by měl ukázat, že si zaslouží plnohodnotnou smlouvu.

Předposlední zpráva nás zavádí do chladného Winnipegu, kde se tvoří zajímavý mladý tým (viz naše preview), jehož součástí bude i po příští sezóně útočník Bryan Little, který se dohodl s klubem na nové šestileté smlouvě s celkovou hodnotou 31.75 miliónů dolarů (průměrný roční plat 5.291 miliónů). Devětadvacetiletý Kanaďan je stabilním členem Jets (dříve Trashers) už od sezóny 2008/09, a nebýt zranění, mohl by v každé sezóně sbírat okolo 55 až 60 bodů. V kontraktu, který začne platit od ročníku 2018/19, je podle Darrena Dregera z TSN do sezóny 2019/20 včetně zakomponovaná plná klauzule o nevyměnitelnosti, jež se na další tři ročníky mění na omezenou.

#NHLJets agree to terms with centre Bryan Little on a six-year contract extension.

READ >> https://t.co/YvRH7T6LSH pic.twitter.com/JK2kX60D5G

— #RiseTogether (@NHLJets) 14. září 2017



Na závěr přinášíme jednu nepříjemnou zprávu, která se týká útočníka Clarka MacArthura. Ten totiž včera neprošel lékařskými testy před tréninkovým kempem Ottawy, a nezúčastní se ho tak. Dvaatřicetiletý Kanaďan odehrál za poslední dvě základní části kvůli problémům s otřesy mozku pouhých osm utkání, ale na druhou stranu se na jaře dokázal vrátit do sestavy Senators v play off a devíti body v 19 utkáních přispěl k cestě až do prodloužení sedmého zápasu konferenčního finále. Nyní se však spíše nabízí otázka, zda si MacArthur ještě někdy v NHL zahraje.