Streit do AHL nechce, ale co dál?

14. 10. 2017, 17:10 » Novinky - Autor: Pavel Nadrchal

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Obránce Montrealu Canadiens, Mark Streit, byl zapůjčen farmě Habs a poslán do AHL! 39ti-letý Švýcar podepsal s týmem v červenci jednoletou smlouvu. A současnou situaci můžeme tak trochu nepřímo porovnat s českou legendou, jakou je Jaromír Jágr. I on sám říkal, že nechce mít smlouvu za málo peněz z toho důvodu, aby ho jen tak tým neposlal do nižší soutěže, proto se do NHL nevrací. A osud, kterému se chtěl Jágr vyhnout, teď možná ochutná Mark Streit.

V současné době si Mark Streit vzal pár dní na rozmyšlenou. V pátek byl poslán do týmu AHL, Laval Rocket. Letos prozatím za Montreal odehrál dva zápasy, ve kterých v průměru nastoupil 14 minut a připsal si do tabulky pravdy dva záporné body.
Mark Streit
MARK STREIT MTL
Obránce
Kariérní statistiky
GP: 786 | G: 96 | A: 338 | Body: 434
Střely: 1380 | +/-: -73

Minulou sezónu rodák z Bernu získal Stanley Cup, když odehrál v play off za Pittsburgh tři zápasy a připsal si dvě asistence. Za svoji kariéru v NHL nasbíral 786 zápasů, ve kterých jako obránce dal 96 branek a na dalších 338 přihrál. Svoji kariéru prožil ve čtyřech klubech - Canadiens, New York Islanders, Philadelphia Flyers a Pittsburgh Penguins.