Alex Ovechkin a spol. na výcviku v FBI akademii

19. 10. 2017, 20:10 » Perličky - Autor: Pavel Nadrchal

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Kapitán Capitals, Alex Ovechkin, konečně uspěl. Dokázal zaklepat beranidlem, což je součástí výcviku při vymáhání práva. Ruský útočník je sice prvotřídní střelec v NHL, ale jeho zkušenosti s beranidlem by potřebovaly zlepšit.

Ovechkin ukázal své dovednosti i mimo led, když se účastnil teambuildingové činnosti se spoluhráči Washington Capitals na FBI akademii v Quanticu, Virginie.

Po prvním pokusu se Ovechkina zmocnil smích, jak můžete vidět na videu níže.

FBI Agent @ovi8 #ALLCAPS pic.twitter.com/VIsd6Dm4rS

— Washington Capitals (@Capitals) 18. října 2017

Poté to však zkusil znovu a znovu a podařilo se. Ovechkin nebyl jediným hráčem Capitals, kteří si vyzkoušeli zaťukat na dveře beranidlem. Dalším v pořadí byl Evgeny Kuznetsov.

Caps getting some law enforcement training at the FBI Academy today. #ALLCAPS pic.twitter.com/SOR9GDKai0

— Washington Capitals (@Capitals) 18. října 2017



Vedle svazování se hráči Capitals dozvěděli také něco z oblasti reálného práva.

"Už tam být, dívat se na vše a ještě si to vyzkoušet, to byla zábava, ale důležitá věc je, že jsme si to s kluky užili a trochu jsme nakoukli do jejich pracovního života," řekl útočník Washingtonu Tom Wilson. "Je to takový bláznivý druh světa, ve kterém žijí a čím se zabývají. Navíc je u toho legrace."

Zatímco někteří hráči se pokoušeli rozbít dveře, Nicklas Backstrom a Andre Burakovskij se zapojili do boje tzv. "hand-to-hand", tedy beze zbraní.

✋️ to ✋️ combat Nicky v Burkie #ALLCAPS

Příspěvek sdílený Washington Capitals (@capitals),


Jednou z aktivit při které bylo vyžadováno, aby hráči jednali společně, bylo vyčištění místnosti nepřátel s rukojmími. To vyžadovalo, aby někteří převzali roli pachatelů. Trotz měl na levém zápěstí modřinu od střelby. Myslel si, že mu ji udělal obránce Brooks Orpik.

"Byl jsem ten špatný," řekl trenér Capitals, Barry Trotz. "Myslel jsem si, že je to přesně ta role, ve které se najdu. Znáte svoji roli a myslel jsem, že zabiju pár kluků. Myslel jsem si, že mám dobrý plán, ale vynechal jsem pár kluků."

Trotz zároveň doplnil, že je fajn se vzdálit od ledu a podniknout s týmem také něco jiného.

"Tyhle věci jsou pro mě vždy skvělé, protože pořád vyhráváme, prohráváme a někdy není na škodu si užít volné chvíle a zapomenout. Ale nesmíme zapomenout na to, co je důležité pro lidi," řekl Trotz. "Když musíte něco udělat jako tým, myslím, že to má pozitivní vliv na váš tým a vztahy, jako jsou tady."