Liga nabízí jediný zápas, trápící se Detroit hostí Canucks

22. 10. 2017, 22:35 » Preview - Autor: Šimon Rogner

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Jediný zápas nás čeká na přelomu nového týdne. Konat se bude v Detroitu, kde rozhodčí vhodí v 1:00 úvodní buly mezi domácími Red Wings a hosty z Vancouveru. Zápas, který bude v přímém přenosu vysílat Nova Sport 1, bude pro oba týmy důležitý, protože zatímco domácí budou chtít ukončit sérii proher, tak hosté se pokusí navázat na zlepšené výkony z posledních zápasů. Ještě před začátkem si ale pojďme rozebrat oba dva aktéry!

DET DETROIT (4-3-1) - VAN VANCOUVER (3-3-1)

První ze dvou vzájemných utkání v letošní sezóně čeká hokejisty Detroitu a Vancouveru. Domácí Red Wings do něj vstupují po relativně solidním začátku ročníku, ale zároveň s třízápasovou sérií proher na kontě. Canucks si včera dokázali poradit s Buffalem a se sedmi body v sedmi zápasech jsou na dostřel elitní osmičce Západní konference.

Detroit má za sebou tři velmi těžká utkání, a není tak divu, že z nich dokázal vytěžit pouhý bod (bilance 0-2-1). Po dvou prohrách s divizními rivaly Tampou a Torontem totiž ztratil vedení v závěru utkání proti Washingtonu a nakonec prohrál v prodloužení. Do sezóny ale vstoupila Rudá Křídla čtyřmi výhrami v úvodních pěti duelech a s devíti body se řadí mezi postupující týmy do play off. Do branky by se měl po zápasové pauze vrátit Jimmy Howard, který nedochytal utkání proti Maple Leafs (3:6). V sestavě Red Wings se poprvé objeví útočník Scott Wilson, kterého klub získal za Rileyho Sheahana z Pittsburghu. Nedávno podepsaný Andreas Athanasiou ještě hrát nebude.

Canucks vyhráli dva z posledních tří zápasů, ale jinak neprožívají ideální vstup do nového ročníku. Po úvodní výhře nad Edmontonem prohráli další tři zápasy a s bilancí 3-3-1 patří mezi podprůměrná mužstva. Spíše podprůměrné výkony podává i švédský gólman Jacob Markström, kterého dnes čeká jeho šestý start v probíhajícím ročníku, ale proti Red Wings ještě nikdy v kariéře v brance nezačínal. Do sestavy hostů se po jednozápasové absenci způsobené suspendací obránce Erik Gudbranson. Na dobrou formu bude chtít navázat útočník Derek Dorsett, jenž sice nastupuje ve čtvrté formaci, ale proti Sabres (4:2) dal dva góly a na jeden nahrál a v posledních dvou střetnutích dal celkově tři branky.

Tip redakce NHLportal.cz: 1

Statistické preview zápasu najdete ZDE.