Startuje NHL Global Series, pikantní dvojzápas okořeněný trejdem roku!

10. 11. 2017, 14:12 » Preview - Autor: Tomáš David

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Do Stockholmu se po šesti letech opět vrací NHL, aby zde její týmy odehrály dva zápasy základní části ligy. Souboje Colorada s Ottawou, začínající v příjemných večerních hodinách našeho času, jsou okořeněny čerstvou výměnou Matta Duchenea z Denveru k Senátorům.

Změnit dres v průběhu sezony není pro hráče v současné Národní hokejové lize ničím výjimečným. Někteří dokonce zažili, že v prvním utkání za nové barvy nastoupili proti celku, kvůli němuž by ještě před několika málo dny dali život. Ale hrát v prvních dvou duelech v novém dresu proti organizaci, v níž jste strávili celý dosavadní dospělý život a ještě na půdě Švédska? To zažije NHL poprvé ve svých dějinách prostřednictvím Matta Duchenea.

"Oba týmy se potkaly [v hotelu] na večeři. Měl jsem tak šanci s některými kluky [z Colorada] prohodit několik slov. Když jsem byl vyměněn, mnoho z nich mi napsalo textovku, v níž mi přáli hodně štěstí. Bylo příjemné jim osobně poděkovat. Dnes a zítra to bude divný pocit, ale chci se na tato utkání plně soustředit a brát [Avalanche] jako každého jiného soupeře," vylíčil své pocity Duchene.

Watch Live: @ErikKarlsson65, @JGPageau, @Matt9Duchene, and the Ottawa @Senators practice in Sweden. #NHLGlobalSeries https://t.co/3r7pmsKquM pic.twitter.com/8KENyH9gsV

— NHL (@NHL) 9. listopadu 2017



I na druhé straně odehraje premiérová utkání posila, která přišla z Nashvillu jako jedna z protihodnot za Matta Duchenea. Zadák Samuel Girard nazul letos brusle Predátorů ke své první pětici zápasů mezi mantinely NHL a získal v nich slušné tři body. Přidat další bude mít příležitost již dnes od 20:00 SEZČ, ovšem nikoli za žluto-modré Preds, ale fialovo-modré Avs.

Nejsledovanějšími plejery budou krom již zmíněných na straně Sens kapitán Erik Karlsson, nejlepší bek celé ligy, a Mark Stone, aktuálně s nejvíce góly na čele týmového bodování. Švédští fanoušci poté budou sledovat bitvu dvou mužů s písmenem 'C' na hrudi, kteří ze země tří korunek pocházejí. Karlssona totiž vyzve na souboj kapitán Lavin Gabriel Landeskog. Nejproduktivnějšími svěřenci kouče Bednara jsou se 14 body Nathan MacKinnon a obránce Tyson Barrie, brankářský minisouboj by poté měli svést Craig Anderson (Senators) a Semyon Varlamov (Avalanche).

Letošní výsledky obou soků jsou téměř totožné. Zatímco si Ottawa připsala bilanci 6-3-5 a v současnosti okupuje dělenou třetí příčku v Atlantické divizi (spolu s Detroit Red Wings), Colorado zaznamenalo 8 výher ku 6 porážkám a figuruje v Centrální divizi na místě čtvrtém.

Jak si oba účastníci rozdělí ve dvojzápasu body?