Přestupové spekulace: Hoffman do St. Louis?

06. 01. 2018, 16:00 » Spekulace - Autor: Šimon Rogner

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Senators sice vyhráli dnešní noční zápas proti San Jose, ale to nic nemění na tom, že jsou stále druhým nejhorším klubem ve Východní konferenci. Postup do play off se v půlce sezóny zdá jako velmi nepravděpodobný, a tak je Ottawa častěji než s bojem o vyřazovací boje zmiňovaná v souvislosti s možnými výměnami. V jedné z nich může velmi reálně být útočník Mike Hoffman, o kterého má zájem hned několik klubů, včetně St. Louis.

Senators loni překvapili celý hokejový svět, když v play off vyřadili Boston a Rangers a v konferenčním finále svedli více než vyrovnaný souboj s Pittsburghem, který nakonec rozhodl gól ve druhém prodloužení sedmého zápasu. Proto mnoho fanoušků i expertů čekalo, že svěřenci Guye Bouchera minimálně znovu postoupí do play off. To se však už nyní zdá jako nerealistický plán.

Generální manažer Pierre Dorion určitě nechce zahájit přestavbu a vyměnit všechny klíčové hráče. Už příští rok bude muset řešit novou smlouvu pro Erika Karlssona, kterého nepřesvědčí o budoucnosti klubu tím, že vymění každého dobrého hráče, kterého Sens mají. Je však možné, že někdo do uzávěrky přestupů (26. února) odejde. Mnoho klubů totiž má o hráče Ottawy zájem, a dá se tak předpokládat, že některý ze zájemců splní požadavky Doriona a spol.

Mike Hoffman
MIKE HOFFMAN OTT
Levé křídlo
Základní část 2017/18
GP: 39 | G: 10 | A: 18 | Body: 28
Střely: 132 | +/-: -11
Podle několika zdrojů, které cituje server thefourthperiod.com, se ostatní kluby zajímají o útočníky Mikea Hoffmana, Jeana-Gabriela Pageaua, Zacka Smithe a Dericka Brassarda a obránce Codyho Ceciho. Není příliš pravděpodobné, že by Senators vyměnili Ceciho, a podle deníku Ottawa Sun klub nevymění ani Brassarda, ale minimálně jeden ze zbývajících třech útočníků si v blízké budoucnosti může balit kufry.

Novinář kanadské televizní stanice Sportsnet Elliotte Friedman, že o Hoffmana mají mít zájem St. Louis Blues, a podle dalších zdrojů se o něj zajímají také Edmonton Oilers a Anaheim Ducks.

Jedinými nechráněnými volnými hráči se v červenci můžou stát zadáci Johnny Oduya a Chris Wideman, zatímco Ceci, obránci Ben Harpur, Fredrik Claesson a útočník Mark Stone se 1. července stanou chráněnými volnými hráči (RFA).