Přestupové spekulace: Hoffman na Floridu?

21. 01. 2018, 21:10 » Spekulace - Autor: Šimon Rogner

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Zatímco mnoho týmů se bude s blížící se uzávěrkou přestupů (26. února) snažit získat do svých řad hokejisty, kterým končí v létě kontrakt a kteří jsou tzv. rental hráči, tak se na přestupovém trhu vyskytují i týmy, které se snaží posílit do budoucna. Jedním z nich jsou i Florida Panthers, jejichž generální manažer Dale Tallon má podle deníku Ottawa Sun mít zájem o útočníka Senators Mikea Hoffmana.

Podle informací deníku má Tallon být aktivní v telefonických rozhovorech se svým protějškem Pierrem Dorionem a má se zajímat především o Hoffmana. V kruzích NHL ovšem není jediným mužem, jenž si dělá na osmadvacetiletého Kanaďana zálusk. Získat by ho údajně chtěli také St. Louis Blues (více v našem dřívějším článku).

O výměně Hoffmana se spekuluje od té doby, co je jasné, že šance Senators na postup do vyřazovacích bojů jsou minimální. Obecně se předpokládá, že ho klub bude ochoten při správné ceně vyměnit.

Mike Hoffman
MIKE HOFFMAN OTT
Levé křídlo
Základní část 2017/18
GP: 44 | G: 12 | A: 18 | Body: 30
Střely: 143 | +/-: -10
Pokud by měl rodák z Ontaria skutečně odejít na jih na Floridu, bude to kvůli dlouhodobému zájmu. Panthers se totiž sice nacházejí na čtvrtém místě Atlantické divize, ale na třetí Toronto mají více než desetibodovou ztrátou a složité by to měli i se ziskem divoké karty. Hoffmanovi zbývají ze smlouvy po této sezóně ještě dva roky, během nichž by Tallon rád vybudoval okolo Aarona Ekblada, Aleksandera Barkova, Vincenta Trochecka a Jonathana Huberdeaua konkurenceschopný tým.

Florida navíc neplatí za ofenzivně produktivní týmy (19. místo v počtu vstřelených branek) a Hoffman, jenž v posledních třech ročnících vstřelil po 27, 29 a 26 brankách, by se ihned mohl zařadit mezi útočné lídry Panterů. Jediným problémem by mohl být jeho seznam 10 týmů, do kterých nechce být vyměněn. Zda jsou na něm zapsaní také Panthers, se ovšem neví. Pokud by byli, nabízí se kromě již zmiňovaných Blues také Edmonton Oilers či Anaheim Ducks, zajímat by se mohli i Columbus Blue Jackets či Carolina Hurricanes.