Sharks a Jets zbrojí na play off a přivádí do svých řad palebnou sílu!

27. 02. 2018, 08:00 » Novinky - Autor: Tomáš David

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Letošní uzávěrka přestupů je za námi. Některé týmy nakupovaly, jiné prodávaly a ostatní zůstávaly neaktivní. Jedny z největších 'ryb' ulovili zástupci Winnipeg Jets a San Jose Sharks. Kanadský celek získal ze St. Louis forvarda s kořeny v Československu Paula Stastnyho a do Kalifornie míří (nejen) za sluncem problémy opředený Evander Kane.

O Stastnym se před dekádou mluvilo jako o jednom z nejtalentovanějších útočníků Colorado Avalanche. Svůj potenciál poměrně naplňoval, ale po nejúspěšnější sezoně (2009-10) jeho bodový zisk stabilně klesal. Vzkříšení mělo přijít trejdem do St. Louis. Zde ovšem přišel strmý pád a rodák z Quebecu se ani nepřiblížil svým výkonům z prvních sezon kariéry, jelikož se mu nikdy nepodařilo překonat padesátibodovou hranici. Dokáže jí pokořit ve Winnipegu a dovést Jets na vrchol?

Zatímco se o Stastnym mluvilo jako o hráči mající potenciál vyhrát ligové bodování, Evander Kane byl označen plerejem, jenž dá jednou v sezoně 50 gólů. Mezi nimi je ovšem nepatrný rozdíl. O Stastnym tuto domněnku prohlásili skauti a analytici. O výše zmíněných ambicích Evandera Kanea mluvil pouze Evander Kane. Realita? Nafoukaný, namyšlený a někdy až drzý, obviněný z obtěžování v jednom z nejmenovaných barů uprostřed Buffala. Jeho kariérním maximem bylo 30 gólů v dresu Winnipegu, letos je zatím na dvou desítkách vstřelených branek. Příležitost přidávat další však bude ode dneška mít v dresu San Jose Sharks, jelikož byl na uzávěrce přestupů vyměněn z Buffalo Sabres. Krok ze strany Žraloků je však i přes jeho nelichotivou pověst logický. Obranu mají celkem slušnou, útok však střílí poměrně málo branek, ně což by mohl celek z Kalifornie v konečném zúčtování doplatit. Je Evander Kane tou správnou volbou?