Veni, vidi, vici, aneb vítězové uzávěrky přestupů!

02. 03. 2018, 18:00 » Analýzy - Autor: Tomáš David

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Další uzávěrka přestupů je za námi. Některé organizace z ní vytěžily maximum, jiné prodělaly. Pojďme se společně podívat na trojici těch nejúspěšnějších.

WPG Winnipeg Jets

Pořízení Paula Stastnyho byl pro mnohé na první pohled nevýrazný trejd. Opak je ale pravdou, jelikož s ním v sestavě má kouč Paul Maurice mnohem více možností míchat sestavou. Stastny totiž doplnil trojici dynamických centrů Mark Scheifele, Bryan Little a Andrew Copp. Mít k dispozici čtyři stabilní střední útočníky je pro úspěch v play off jedním z klíčových faktorů.

PIT Pittsburgh Penguins

Tučňáci dali díky zisku Dericka Brassarda celému hokejovému světu jasně najevo, že si jdou pro třetí Stanley Cup v řadě. Ve svých řadách totiž zacelili mezeru po odchodu defenzivně laděného Nicka Bonina (Nashville Predators). Z kdysi talentovaného centra Columbus Blue Jackets se postupem času stal odborník na vyřazovací boje, což byl jistě jeden z faktorů jeho příchodu k Tučňákům. Brassard by ve třetí řadě mohl utvořit úderné duo s Philem Kesselem a doplnit již tak silnou ofenzivu v čele se Sidney Crosbym a Evgeni Malkinem.

TBL Tampa Bay Lightning

Co udělat s nejlepším týmem ligy? Steve Yzerman má jasno. Posílit o další hvězdy! A tak se ke čtveřici hlavních tahounů Steven Stamkos, Nikita Kucherov, Victor Hedman a Andrei Vasilevskyi připojili při uzávěrce přestupů Ryan McDonagh a J.T. Miller z New York Rangers, tedy zadák přinášející mnoho zblokovaných střel (2.63/zápas) a šikovný tvůrce hry schopný vytvořit šanci svým spoluhráčům snad v každé příležitosti. McDonagh navíc pravděpodobně spojí své síly s bývalým parťákem Danem Gigrardim a utvoří tím obranný pár do druhé řady. Proč je toto spojení tak skvělé? Bývalí plejeři Jezdců nebudou muset nastupovat proti elitním formacím soupeřů (tato práce náleží duu Stralman-Hedman). Pokud ještě někdo pochyboval o favoritovi na Stanley Cup, nyní již musí mít jasno. V Tampě se letos sešel výjimečný tým.