Návrat do NHL? Ještě nechci skončit, říká Jágr

08. 04. 2018, 12:20 » Češi v NHL - Autor: Šimon Rogner

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Vrátí se Jaromír Jágr do NHL? Na základě rozhovoru pro deník The New York Times je to klidně možné. Šestačtyřicetiletý útočník, který v letošní sezóně odehrál 22 zápasů v dresu Flames, ale kvůli zraněním nakonec ukončil s Flames spolupráci a vrátil se zpět do domovského Kladna, nevyloučil, že se do nejlepší ligy světa vrátí.

„Byl bych více než šťastný, kdybych teď byl v NHL, ale pokud jde o druhou možnost, tohle (Kladno) je místo, kde chci být. Dostal jsem příležitost, ale ať už ten důvod byl jakýkoliv, nikdy jsem se nedostal do top formy a zranil jsem se,“ řekl Jágr.

Dvojnásobný vítěz Stanley Cupu podepsal s Calgary 4. října roční smlouvu a ve 22 duelech zaznamenal šest bodů (1+5). Byl ale často zraněný, a ani když nastoupil, tak neoplýval takovou formou, jakou prokazoval v předchozích letech na Floridě. Tým ho nakonec umístil na listinu volných hráčů a 29. ledna se Jágr vrátil do Kladna.

Jaromir Jagr
JAROMÍR JÁGR
Pravé křídlo
Základní část 2017/18
GP: 22 | G: 1 | A: 6 | Body: 7
Střely: 32 | +/-: 6
Jágr se však potýkal se zraněními i v Kladnu, takže většinu z 15 zápasů, do kterých nastoupil, se objevil na ledě na úvodní buly a poté už do utkání nezasáhl. Potřeboval tak dosáhnout limitu, aby mohl nastoupit do případné baráže, do níž nakonec Kladno opravdu postoupilo. Momentálně jsou Rytíři po pěti zápasech se šesti body na posledním místě, ale stejně bodů mají Karlovy Vary a na druhý Litvínov ztrácí dva body. Nedá se však předpokládat, že by vlastník klubu v brzké době do nějakého zápasu zasáhl.

Problémem, který Jágra trápí, je zranění kolena, jež ho vyřadilo ze hry už v Calgary a nepřestalo zlobit ani v České republice. Pokud by tak Jágr jenom teoreticky mohl přemýšlet o návratu do NHL, musel by svoje zdravotní problémy stoprocentně doléčit a doložit případným zájemcům, že je připraven odehrát všechna utkání.

„Trénuju tak trochu sám a pomalu. Chci se kompletně uzdravit. Uvidíme, co se stane pak. Nechci ještě ukončit kariéru (v NHL). Vždycky můžu hrát v Kladnu. Mým plánem je se prostě nejdřív uzdravit a pak vidět, čeho jsem schopen,“ vysvětloval vítěz olympiády z Nagana.

Výhodou pro Jágra může být to, že Kladno hraje na stadiónu téměř podle velikosti NHL (kladenská aréna je jenom trochu širší). „V Evropě není mnoho stadiónu s velikostí jak v NHL. Myslím, že jsme jediní v Česku. Takže vlastně hrajeme takovým stylem jako v NHL. Udělal jsem to i pro sebe. Takže můžu hrát trochu déle. Je to můj tým, tak to musím udělat,“ přiznal Jágr.