Boje o Stanley Cup začínají! Kdo vstoupí do play off nejlépe?

11. 04. 2018, 19:30 » Preview - Autor: NHLportal.cz

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Konečně je to tady! Základní část sice skončila, ale přichází část sezóny, na kterou se každý fanoušek těší nejvíce. Fandové 16 postupujících mají ve svých preferencích i programu jasno, ale vyřazovací boje si nenechají ujít ani ostatní příznivci NHL. Boje o Stanley Cup dnes načne šest týmů. Od 1:00 odstartují zápasy mezi Winnipegem a Minnesotou a ostře sledované derby mezi Pittsburghem a Philadelphií. O tři hodiny se pak přidá historicky první zápas play off ve Vegas mezi Golden Knights a Los Angeles.

WPG WINNIPEG (0-0-0) - MIN MINNESOTA (0-0-0)

Cíl Winnipegu v úvodním utkání série proti Minnesotě nemůže být jasnější - konečně vyhrát zápas v play off. Jets ani Trashers nikdy ve vyřazovacích bojích na vítězství nedosáhli, ale jejich letošní verze k tomu má nejblíže v historii. Tryskáči totiž vstupují do prvního kola proti Wild jako favorité a výše postavený tým.

Winnipeg se konečně po letech trápení dočkal a klub vedený veterány Blakem Wheelerem, Dustinem Byfuglienem či Bryanem Littlem a mladíky Patrikem Lainem, Nikolajem Ehlersem a Kylem Connorem se zařadil mezi nejsilnější mužstva Západní konference. V boji o divizní titul ale podlehl Nashvillu, a do vyřazovacích bojů tak vstupuje proti třetímu týmu divize z Minnesoty. Spoléhat budou Jets na svůj vyvážený útok a skvělé výkony v brankovišti v podání Connora Hellebuycka. Ke škodě nebudou ani pokračující forma ve speciálních formacích, v nichž byli Tryskáči v základní části pátí v přesilovce a devátí v oslabení. V sestavě Winnipegu nikdo klíčový chybět nebude, v brance začne samozřejmě Hellebuyck.

Wild budou proti těžkému soupeři sázet především na zkušenosti. Jak jsme již psali v našem preview celé série, Minnesota má skoro dvakrát více odehraných zápasů z play off než Winnipeg a v tomto ohledu bude mít výhodu. Jenže na druhou stranu bude Divočákům po celé play off chybět jeden z nejzkušenějších hráčů a s jistotou nejdůležitější opora v defenzivních řadách Ryan Suter. Bez něho dostane výrazně více práce na starost Matt Dumba, který se bude možná muset obejít bez svého parťáka Jareda Spurgeona, který naposledy hrál 14. března a o jehož možném startu se rozhodne až před utkáním. Tak či onak, bude to zejména na zkušených borcích Mattu Cullenovi (poslední dva roky v play off neporažený), Ericu Staalovi (42 branek) a Mikko Koivovi, aby tým podrželi vepředu. A vzadu bude muset být excelentní Devan Dubnyk.

Preview celé série najdete na tomto odkaze


Tip redakce NHLportal.cz: 1

Statistické preview zápasu najdete ZDE.

PIT PITTSBURGH (0-0-0) - PHI PHILADELPHIA (0-0-0)

První kapitola Bitvy o Pensylvánii se odehraje na ledě Penguins, kteří ve své aréně zaznamenali letos nejlepší bilanci z celé Východní konference (30-9-2). Svěřenci kouče Sullivana navíc ve všech vzájemných střetnutích základní části dokázali triumfovat. Ba co víc, ve všech z nich lovili brankáři Philly puk ze své branky hned pětkrát. Nutno však podotknout, že dvě z těchto klání skončila v nastaveném čase. Kdo tedy vyhraje dnes? Dle nás se opět dočkáme prodloužení.

Preview celé série najdete na tomto odkaze
.

Tip redakce NHLportal.cz: 0

Statistické preview zápasu najdete ZDE.

VGK VEGAS (0-0-0) - LAK LOS ANGELES (0-0-0)

První domácí zápas v první sezoně existence klubu a rovnou z prvního místa. Přijde též první výhra? Všichni ve Vegas v to doufají a věří. Není se čemu divit. Po velice povedeném dvaaosmdesátizápasovém maratonu jsou fanoušci hladoví po dalších úspěších. V cestě však stojí zkušení Králové z Los Angeles a ti rozhodně nedají svou korunu zadarmo. Dá se tudíž očekávat bitva 'nového a starého' a my tipujeme, že dnes bude těsně triumfovat novota.

Preview celé série najdete na tomto odkaze
.

Tip redakce NHLportal.cz: 1

Statistické preview zápasu najdete ZDE.

Autoři: Šimon Rogner a Tomáš David