Palát řídil výhru Tampy, Pastrňák s Krejčím pomohli Bostonu

13. 04. 2018, 10:53 » Review - Autor: Šimon Rogner

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Vyřazovací boje pokračovaly druhým hracím dnem a konečně se dokázali prosadit také hosté. Domácí ale přesto ovládli tři z pěti utkání - Tampa odrazila nápor Devils a zvítězila 5:2, Boston si poradil i díky Pastrňákovi a Krejčímu s Torontem a Nashville otočil duel s Coloradem - ale uspěli hosté z Columbusu a San Jose. Krátké souhrny a sestřihy všech pěti utkání najdete v našem článku!

TBL TAMPA BAY - NJD NEW JERSEY 5:2 (2:0, 1:1, 2:1)

Tampa Bay vedla v jednu dobu už 3:0, ale Devils se díky Hallovi dostali na začátku třetí třetiny na dostřel jediné branky. Favorit si však nakonec výhru pohlídal a do druhého zápasu půjde s vedením 1:0 na zápasy. Gólem a dvěma asistencemi se blýskl Ondřej Palát.

Statistické review zápasu najdete ZDE, sestavy týmů ZDE.



BOS BOSTON - TOR TORONTO 5:1 (1:1, 2:0, 2:0)

Souboj mezi dvěma tradičními týmy začal dominancí Bostonu, poté se iniciativy ujalo Toronto, ale druhou a třetí třetinu jednoznačně ovládli domácí, kteří si po právu připisují první vítězství v sérii. Vidět byli oba Češi v sestavě Bruins - David Pastrňák jednou skóroval a dvakrát nahrával, David Krejčí si připsal branku a nahrávku.

Statistické review zápasu najdete ZDE, sestavy týmů ZDE.



WSH WASHINGTON - CBJ COLUMBUS 3:4p (2:0, 0:1, 1:2, 0:1)

Capitals využili pětiminutového faulu Joshe Andersona a díky dvěma zásahům Kuznetsova vedli po úvodní dvacetiminutovce 2:0. Blue Jackets ale srovnali a odpověděli i na možný rozdílový zásah Smith-Pellyho ze šesté minuty třetí třetiny, když necelých pět minut před koncem základní hrací doby srovnával Seth Jones. Poprvé v letošním play off jsme tak viděli prodloužení, které po šesti minutách ukončil po samostatné akci Artemi Panarin.

Statistické review zápasu najdete ZDE, sestavy týmů ZDE.



NSH NASHVILLE - COL COLORADO 5:2 (0:1, 2:1, 3:0)

Jedna z nejvíce nevyrovnaných sérií odstartovala v Nashvillu, ale hosté z Colorada rozhodně nevypadali, že by si přijeli pro výprask. Naopak, po necelých sedmi minutách otevřel skóre utkání Nikita Zadorov, a když Preds na začátku druhé třetiny vyrovnali, dostal Avalanche znovu do vedení Blake Comeau. Craig Smith však zanedlouho srovnal a Predators rozhodli v závěrečné dvacetiminutovce, v níž se dvakrát trefil Filip Forsberg a do prázdné branky jistil výhru Colton Sissons.

Statistické review zápasu najdete ZDE, sestavy týmů ZDE.



ANA ANAHEIM - SJS SAN JOSE 0:3 (0:0, 0:3, 0:0)

Anaheim jen těsně získal v základní části výhodu domácího prostředí, ale v úvodním duelu série mu proti Sharks nepomohla. San Jose ovládlo druhou třetinu, v níž se při svém debutu v play off dvakrát trefil Evander Kane, třetí gól přidal Brent Burns a Žraloci nakonec, i díky 25 zákrokům a čistému kontu Martina Jonese, ovládli první utkání a vedou v sérii 1:0 na zápasy.

Statistické review zápasu najdete ZDE, sestavy týmů ZDE.