Vítěj zpět, Marty! Turco se vrací ke Stars

03. 05. 2018, 20:00 » Informace z klubů - Autor: Tomáš David

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Ve své době patřil k nejlepším gólmanům světa a dodnes se řadí mezi největší ikony klubu z Dallasu. Nyní se Marty Turco vrací na místo činu. Ve vedení organizace Stars bude mít za úkol podílet se na propagaci klubu a přitáhnutí nových fandů do ochozů domácího svatostánku. A co víc, stane se předsedou nadace Dallas Stars, která má za úkol pomáhat potřebným.

"Jsem nadšený z možnosti pracovat každý den pro nadaci, která má pozitivní dopad na severní Texas. Tato Nadace byla významnou součástí mého života po mnoho let a se zapálením přijímám tuto jedinečnou příležitost," nechal se slyšet Turco. Poslední dva roky pracoval rodák ze Sault Ste. Marie pro neziskovou organizaci mající za úkol předávat junákům zkušenosti, pomáhat jim se zkouškami na vysoké škole a vést je k dalšímu profesnímu rozvoji.

Dnes dvaačtyřicetiletý Kanaďan odehrál mezi léty páně 2000 a 2010 za Hvězdy celkem devět sezón, další dvě poté v barvách Chicaga a Bostonu. Mezi mantinely NHL odchytal 543 duelů, připsal si 275 výher a zastavil 91% střeleckých pokusů soupeřů. Na jeho nejlepší zákrok se můžete podívat v našem videu zde.