Review série 2017/18: Vegas Golden Knights - San Jose Sharks

08. 05. 2018, 18:00 » Review - Autor: Tomáš David

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Souboj dvou celků, které naprosto rozdrtily své soky v prvním kole, máme za sebou a po šesti utkáních postupují Vegas Golden Knights, kteří se stali teprve třetím týmem v dějinách Národní hokejové ligy, jenž ve své nováčkovské sezoně vyhrál dvě série vyřazovacích bojů (Toronto Arenas 1918 a Saint Louis Blues 1968). Co rozhodovalo o jeho postupu přes druhý kalifornský celek v řadě?



ROZHODUJÍCÍ FAKTORY SÉRIE

VGK

Marc-André Fleury a poctivá obrana

Marc-André Fleury sice neudržel tak skvělá čísla jako proti Kings, přesto byl pro postup nepostradatelnou postavou. Udržel dvě nuly, v prodlouženích předváděl neskutečné zákroky a celkově zastavil 93,4% všech pokusů Žraloků. V jeho snaze mu výrazně pomáhali spoluhráči, kteří zblokovali 129 projektilů soupeře, rozdali 263 hitů a odebrali z jeho holí 70 kotoučů.

Skvělé přesilovky

Konečně se výrazně probudila ofenziva Rytířů a to především v přesilových hrách. Téměř každá třetí branka padla v početní výhodě a svěřenci kouče Gallanta nastříleli v této herní situaci nejvíce gólů (6). Dirigenty přesilovek se stali Alex Tuch, Reilly Smith a Jonathan Marchessault, kteří si připsali každý po třech bodech. Především poslední jmenovaný má za sebou úžasnou sérii, v níž nasbíral během šestice duelů skvělých 9 bodů (4+5).

SJS

Martin Jones selhal

Osmadvacetileý maskovaný muž sice dokázal udržet jednu nulu, v ostatních duelech, ale naprosto selhal. Dvakrát ho v kleci nahradil jeho parťák Aaron Dell a jeho celková úspěšnost zákroků vykazuje 89,3% (bez duelu s nulou dokonce pouze 86,9%). To jednoduše nestačí.

ROZPIS ZAPASŮ