Ještě Rytíře neodepisujte, ještě ne!

06. 06. 2018, 18:00 » Analýzy - Autor: Tomáš David

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Již osm měsíců se píše téměř pohádkový příběh ligového nováčka z Las Vegas. Klub odsouzený předpoklady odborníků ke dnu ligy se probojoval až do finále play off. Zde však Rytíři zatím tvrdě narážejí na svého soka z Washingtonu a již zítra se může sen o dokonání zázraku rozplynout. Jak však sami říkají, ještě je neodepisujme!

"Už na nás neleží žádný tlak. Nalítneme na led, budeme tvrdě makat, budeme si to snažit užít a uvidíme co se stane," nehází pověstnou flintu do žita trenér Gerard Gallant, který své svěřence i přes vysokou prohru za čtvrtý duel chválil.

Alespoň v prvních minutách utkání, v nichž byli Knights jasně lepším celkem. Poté však přišly (ne)šťastné odrazy a do kabin se šlo za nepříznivého stavu 0:3, i přestože dle Gallantových slov měli jeho svěřenci vést v tu chvíli 2:0. Pokud tudíž dokáží Rytíři udržet stejně kvalitní hru jako na začátku čtvrtého zápasu, mají šanci na úspěch. A co víc, říká se, že poslední krok je nejtěžší. Veškerý tlak tak leží na Capitals. Vegas se již moc nevěří. A celek jemuž nikdo nevěří je nebezpečný.

Tým z města hříchu ještě nikdy neprohrál čtyři utkání v řadě, naopak hned v deseti případech dokázal urvat šňůru alespoň tří vítězství. Pokud chtějí Rytíři Stanley Cup, musejí na ni dosáhnout pojedenácté. "Neznamená to, že jsme ze hry. Pořád nás ještě čeká plno minut a třetin," hlásí sebevědomě gólman Marc-André Fleury.

Gallant též bude potřebovat větší produktivitu od své elitní řady Marchessault-Karlsson-Smith. Jonathan Marchessault se netrefil již od třetího střetnutí s Winnipegem a Karlsson má ve finále jenom dva body. Pouze Smith stále září. Pokud chce ještě nováček pomýšlet na postup, musí první lajna přispět více góly. Jak ale Rytíři ukázali v průběhu ročníku již mnohokrát, není radno je podceňovat!