Kdo z Capitals získá Conn Smythe Trophy?

06. 06. 2018, 20:00 » Úhel pohledu - Autor: Tomáš David

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Rok co rok hoří těsně před skončením finálové série vyřazovacích bojů žhavé diskuze o jménu vítěze Conn Smythe Torphy, poháru pro nejužitečnějšího hráče play off. Výjimkou není ani letošní sezona. Nyní máme z Washington Capitals, kteří jsou jedinou výhru od Stanley Cupu, několik kandidátů na toto ocenění, konkrétně trio adeptů.




WSH Evgeny Kuznetsov

Prvním z trojlístku je Evgeny Kuznetsov. Pětadvacetiletý ruský forvard hraje v životní formě, během 23 klání nasbíral již 31 bodů, proti Golden Knights září a táhne svůj tým sebevědomě vpřed. Především v duelech číslo tři a čtyři, hraných na ledě Capital One Arena, se blýskl, podepsal se šestkrát pod góly (a stal se autorem vítěšzné trefy zápasu tři) svého týmu (66,67%) a naprosto ztrapňoval obranný val Vegas, především během početních výhod, v nichž rozdal tři gólové přihrávky.

WSH Alex Ovechkin

Jeden ze dvou nejlepších hráčů povýlukové NHL to konečně dokázal! Dotáhl svůj tým do konferenčního finále a neselhal během důležitých duelů, včetně souboje prosti své Nemesis v podobě Pittsburghu vedeného Sidney Crosbym a hraje své první finále. oproti Kuznetsovovi má tři výhody. (Zatím) nastřílel více gólů, hraje velmi fyzický hokej s vysokým počtem hitů (3,4/zápas) a dokáže se vyvarovat faulům (6 trestných minut za 23 utkání).

WSH Braden Holtby

Jakoby Holtby čekal a nechával si tu nejlepší životní formu na letošní play off. Po nejméně povedené základní části dostal na začátku vyřazovacích bojů prostor Philipp Grubauer, ten ale proti Blue Jackets zklamal a od té doby stojí mezi třemi tyčemi zkušený Kanaďan. Krom prvního finálového klání zatím podává nadstandardní výkony a zatím vychází ze souboje proti Fleurymu jako vítěz. Celkově má rodák ze Saskatchewanu úspěšnost zákroků 92,3%.