Výměna Subbana? Nikdo mi o něm nevolal, říká Poile

14. 06. 2018, 15:30 » Spekulace - Autor: Šimon Rogner

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Co všechno musíte udělat pro to, aby se v souvislosti s vámi přestalo psát o výměně? No, být jedním ze třech kandidátů na Norris Trophy pro nejlepšího obránce nejlepší hokejové ligy světa očividně nestačí. To je případ P.K. Subbana, o jehož odchodu z Nashvillu se na konci letošní sezóny začalo mohutně spekulovat. Tyto zvěsti ale včera v rozhovoru se serverem The Athletic vyvrátil generální manažer Predators David Poile.

„Nikdy mi nikdo nevolal, že by ho chtěl. P.K. měl úžasný rok. Hrál opravdu dobře. Je to opravdu dobrý hráč. Je jedním ze třech kandidátů na Norris Trophy. Opravdu nevím, odkud se ty (spekulace) berou,“ řekl Poile pro The Athletic.

Subban působí v Nashvillu pouhé dvě sezóny poté, co byl na konci července 2016 vyměněn z Montrealu. Tehdy také Canadiens jednoznačně tvrdili, že ho nevymění, ale nakonec ho vytrejdovali do hlavního města Tennessee za Shea Webera. Dá se ale očekávat, že když za něj tehdy Predátoři poslali do Kanady svého dlouholetého hráče a kapitána, tak ho nyní nebudou chtít vyměnit, nota bene když má za sebou jednu ze svých nejlepších sezón v kariéře.

PK Subban
P.K. SUBBAN NSH
Obránce
Základní část 2017/18
GP: 82 | G: 16 | A: 43 | Body: 59
Střely: 207 | +/-: 18
Subban v ní pomohl Predators, kteří vyhráli s bilancí 53-18-11 celou základní část a v play off ztroskotali v sedmém zápase druhého kola na Winnipegu, devíti body ve 13 utkáních play off a 59 body (16+43) v 82 zápasech základní části. O trofej pro nejlepšího obránce NHL se utká potřetí, v sezóně 2012/13 ji vyhrál.

Z osmileté smlouvy, kterou v srpnu 2014 podepsal s Canadiens a která mu ročně v průměru zajišťuje devět miliónů dolarů (v příští sezóně to bude 10 miliónů), mu zbývají ještě čtyři roky. Kromě něj tvoří oporu defenzivy Nashvillu Roman Josi, Mattias Ekholm a Ryan Ellis. Josimu zbývají z kontraktu dva roky (čtyři milióny ročně), Ellisovi jeden (2.5 miliónů) a Ekholmovi čtyři (3.75 miliónů).