Buffalo zbrojí na další sezonu! Z Pittsburghu přichází Conor Sheary!

27. 06. 2018, 20:15 » Spekulace - Autor: Tomáš David

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Po Rasmusi Dahlinovi má Buffalo do svého týmu další přírůstky. Z Pittsburghu dnes byli vytrejdováni zadák Matt Hunwick a útočník Conor Sheary. První jmenovaný přišel k Pens minulé léto z Toronta a nastoupil k pouhé polovině duelů v základní části ročníku 2017-18. Hlavní posilou trejdu je tedy Conor Sheary, který během 79 utkání nasbíral 30 bodů (18+12) a zažil výkonnostní propad.

Rodák z Winchesteru přináší Sabres především bohaté zkušenosti ze dvou úspěšných jízd za Stanley Cupem v řadě (2015-16 a 2016-17). V obou z nich hrál nezanedbatelnou roli a především během té první se podílel na několika velmi důležitých trefách. V čem Sheary nezaostává je poměr odebraných a ztracených puků, jednoho z indikátorů kvality defenzivní hry. V ofenzivě ho poté Pens nasazovali do druhé přesilovkové formace. Jeho současný kontrakt na 3 miliony dolarů ročně mu vyprchá po sezoně 2019-20.

"Conor dokázal, že vyrostl ve spolehlivého hráče se schopností rozhodovat důležité duely. Jeho zkušenosti z vyřazovacích bojů mluví za vše. Conor i Matt přinášejí do kabiny aru vítězů," nechal se k trejdu slyšet generální manažer Šavlí Jason Botterill, jenž dal Pens na oplátku volbu ve 4. kole draftu.