Co mohou nabídnout svým současným klubům Frk se Simonem?

26. 06. 2018, 19:30 » Češi v NHL - Autor: Tomáš David

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Martin Frk a Dominik Simon mají dvě společné věci. Oba hrají v NHL a každý prodloužil smlouvu se svým současným zaměstnavatelem, tedy Frk s Detroit Red Wings a Simon s Pittsburgh Penguins. Co mohou oba tito Češi svému celku nabídnout? Hodně muziky za málo peněz!

Zatímco jediný muž v dějinách soutěže, jehož jméno neobsahuje samohlásku získával během posledního ročníku mezi mantinely NHL první ostruhy a během 68 ligových klání zaznamenal 25 bodů (11+14), Simon se učil dělat první krůčky od samotného Sidney Crosbyho, když se po povolání z farmy dostal až do první řady Pens.

Frk může Detroitu, krom dalšího bodového růstu, nabídnout skvělou práci během přesilových her a roli 'mentora' a parťáka nového klenotu z draftu Filipa Zadiny. Rudá Křídla ho během početních výhod využívala nejenom díky jeho slušné rozehrávce, ale též kvůli tvrdé střele golfákem, za níž by se nestyděl ani Alex Ovechkin. Nenechte se však mýlit. I když umí rodák z Pelhřimova tvrdě napálit kotouč z nápřahu, většinu svých letošních gólů dal rychlým švihem zápěstím a z voleje. Kdyby si příští rok připsal stejný počet bodů, vyjde jeden jeho bod klubovou pokladničku na 42 00 dolarů, což je na poměry NHL za hubičku.



I Dominik Simon se Pens vyplatí. Tým se dlouhodobě pohybuje těsně pod hranicí platového stropu a hráč schopný udržet se v sestavě prvního týmu a pobírající 750 000 dolarů za rok se prostě a jednoduše neodmítá. Rodák z Prahy zaznamenal v tomto ročníku ve 33 ligových duelech 12 kanadských bodů (4+8). Pokud by si udržel stejnou produktivitu a odehrál by 70-80 utkání, připsal by si 25 až 29 bodů, což činí pro kasu Pens 25 až 30 tisíc amerických 'babek' za jeden zářez.


Když je Vaším dvorním nahrávačem Sidney Crosby, dávají se góly snadno