V Calgary se pomalu skládá smrtící útok!

02. 08. 2018, 18:00 » Analýzy - Autor: František Zajíc

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Generální manažer Brad Treliving ulovil na trhu volných hráčů velikou rybu. Útočné řady Plamenů na začátku léta doplnil James Neal, jenž poslední sezonu odehrál za Vegas Golden Knights a stal se jednou z tváří mimořádného úspěchu nováčka soutěže. Rýsuje se v Calgary lajna snů?

S největší pravděpodobností umístí nový trenér Flames Bill Peters, který ukončil čtyřleté angažmá na lavičce Caroliny, Neala do první útočné formace za mladíky Monahanem a Gaudreauem, což potvrzuje i výměna Micheala Ferlanda, jenž strávil po boku těchto dvou nejvíce času.

James Neal v minulém ročníku vstřelil 25 gólů a přidal 19 asistencí. Byla to jeho desátá sezona v řadě, kdy dokázal vstřelit alespoň dvacet gólů. Jak už bylo řečeno, svými 44 body pomohl Zlatým rytířům do play off, kde nasbíral jedenáct bodů (6+5) ve dvaceti zápasech. Třicetiletý forvard bojoval dokonce v posledních dvou sezonách ve finále Stanley Cupu, na který ovšem v dresu Preadators, respektive Golden Knights, nedosáhl. Neal se upsal Calgary na pět let, přičemž si každou sezonu přijde v přepočtu přibližně na 124 milionů korun.

🇨🇦 Happy Canada Day, #CofRed! 🇨🇦 pic.twitter.com/Qo1B4SucPS

Calgary Flames (@NHLFlames) 1. července 2018



Věrní fanoušci z města kovbojů se mají na co těšit.


Spolupráci Gaudreau-Monahan-Neal si dokonce přeje i samotný Johny Gaudreau. Ten tvrdí, že právě tato řada je to nejlepší, co může Calgary mít. „Řekl bych, že se bude [Neal] ke mně a k Monymu [Monahan], jakožto silný hráč, co umí vystřelit, skvěle hodit. Já a Mony spolu hrajeme čtyři nebo pět let, takže se dobře známe a víme, co od sebe na ledě očekávat. Doufejme, že dokážeme společně s Nealem velké věci,“ věří čtyřiadvacetiletý Gaudreau, který chce s celým týmem dosáhnout alespoň první mety, která představuje pro Flames postup do bojů o Stanley Cup.