Waddell se toho nebojí! Jeffa Skinnera poslal do Buffala!

03. 08. 2018, 10:10 » Přestupy - Autor: Tomáš David

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
O jeden z největších trejdů letošní okurkové sezony se postaral generální manažer Caroliny Don Waddell, který se po Lindholmovi a Hanifinovi nebál zbavit též Jeffa Skinnera, bývalého vítěze Calder Trophy pro nejlepšího ligového nováčka, který ode dneška bude oblékat dres Buffalo Sabres. Hurricanes Za křídelního útočníka získali prospekta Cliffa Pua a volby ve druhém, třetím a šestém kole draftu.

"Jsme naprosto nadšení, že máme Jeffa na palubě. Respektuji jeho profesionální přístup a pracovitost," rozplýval se nad svou nejnovější akvizicí architekt Šavlí Jason Botterill. Šestadvacetileý Skinner zaznamenal v posledním ročníku 49 bodů za 24 branek a 25 nahrávek na ně, přičemž nevynechal jediné utkání několikaměsíčního kolotoče základní části.

"Nikdy jsme s ním rozhovor o prodloužení smlouvy nevedli," přiznal Waddell.

"Stačí se podívat na počet nastřílených gólů Buffalem při vyrovnaném počtu hráčů na ledě," odůvodňuje Botterill získání Jeffa Skinnera do svých řad a naráží tím na jeho střelecký um v těchto herních situacích. Rodák z Toronta totiž nasázel během posledních tři ročníků při hře se stejným počtem mužů na obou koncích kluziště 74 gólů, stejně jako například edmontonský kapitán Connor McDavid.

Speed. ✔️
Scoring. ✔️
Consistency. ✔️

Jeff Skinner checks a lot of boxes, and he’s now a Sabre: https://t.co/EbZWp5eSok pic.twitter.com/YGhrv0rmjI

Buffalo Sabres (@BuffaloSabres) 3. srpna 2018