Ještě jeden pohár pro Chicago? V hledáčku údajně Panarin a Pacioretty!

07. 08. 2018, 18:00 » Spekulace - Autor: Tomáš David

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Díky třem vítězstvím ve Stanleyově poháru mezi léty páně 2010 a 2015 se Chicago Blackhawks, jejichž dávnou slávu již řadu let pokrývala silná vrstva prachu, vrátili zpět do kurzu a vyšvihli se na samotný vrchol oblíbenosti. Poslední dobou však výsledky této tradiční hokejové bašty stagnují a Indiáni se letos dokonce ani nepodívali do vyřazovacích bojů. Zbavení se kontraktu Mariána Hossy ale dává tušit, že se generální manažer Bowman pokusí ulovit a přivést do týmu velkou hvězdu, aby se ještě jednou pokusil s Hawks dobýt slavnou trofej. Nejvíce se skloňují jména Artemi Panarin a Max Pacioretty.

Zatímco první jmenovaný nechce, druhý je nechtěný. Ruský bohatýr vedení Columbusu oznámil, že si do smrti smrťoucí nepřeje strávit v Ohiu dalších dlouhých osm let svého drahocenného života. Okamžitě se vyrojily spekulace o možném návratu do Windy City, kde zářil s Patrickem Kanem, miláčkem celých davů. Situace Paciorettyho je mírně odlišná. Jeho Montréal už naznačil, že s ním nechce mít nic společného a ten tudíž téměř jistě bude muset změnit dres.

Blackhawks mají aktuálně pod platovým stropem volných 5,491 milionů dolarů. Pokud by tedy chtěli uvažovat o pořízení Panarina, museli by si ještě nějaké místo uvolnit, jelikož rodák z Korkina pobírá 6 mil. USD, které navíc bude chtít od další sezony jistě jisto zvýšit. Pacioretty aktuálně pobírá 4,5 milionů dolarů, smlouva mu též končí po ročníku 2018-19. I u něj se dá očekávat mírné zvýšení roční gáže.

Okurková sezona zatím byla z pohledu Hawks spíše pasivní a jedinými posilami jsou Chris Kunitz, Brandon Manning a Cam Ward. Přidáním jakéhokoli z výše zmíněného dua by znamenalo návrat červeno-bílých mezi favority celé soutěže. Podaří se Bowmanovi další mistrovský kousek?