Mazanec, Georgiyev, nebo Tokarski? Kdo bude krýt záda Lundqvistovi?

23. 08. 2018, 18:00 » Informace z klubů - Autor: Tomáš David

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Mladý talentovaný Rus Alexandar Georgiyev, Čech Marek Mazanec mající poslední šanci zazářit, nebo nejzkušenější Kanaďan Dustin Tokarski? Kdo se stane dvojkou New York Rangers a bude se učit od samotného krále Henrika? To je otázka, kterou nyní řeší celý Manhattan. Jezdci potřebují muže schopného odchytat více zápasů, aby značně ulevil stárnoucí švédské hvězdě.

Dvaadvacetiletý Alexandar Georgiyev se sice narodil v Bulharsku, vyrůstal však v Rusku. Jeho cesta do NHL nevedla přes draft, nýbrž díky výkonům ve finské lize. Mezi tyče Rangers se již postavil minulou sezonu a nevedl si vůbec špatně, jelikož pochytal 91,8% střel. Na nováčka výtečné číslo.

Marek Mazanec si v sezoně 2017-18 odskočil do Slovanu Bratislava, aby se znovu vrátil do Ameriky. Tentokrát však nikoli do struktury organizace Nashville Predators, ale ke slavnějším New York Rangers. Ze všech tří kandidátů se mu dávají nejmenší šance, což naznačují i jeho čísla na farmě v Hartfordu.

Třetí do party je Dustin Tokarski. Že jste to jméno již slyšeli? Pokud sledujete NHL alespoň pět sezón, jistě jste o něm již slyšeli. Byl to totiž on, kdo dělal tak úžasnou dvojku Carey Priceovi a v ročníku 2013-14 vytlačil z pozice zahřívače lavičky slovenského Petera Budaje. Ironií osudu bylo, že se Tokarski marně, avšak rozhodně ne vlastním přičiněním, snažil dotáhnout Habs do finále právě přes Rangers, což se mu nakonec nepovedlo. Od té doby se Tokarski pohybuje spíše v AHL a nyní pravděpodobně dostává svou poslední šanci.

OFFICIAL: #NYR have agreed to terms with free agent goaltender Dustin Tokarski on a one-year contract. pic.twitter.com/fbzOb5AZQz

— New York Rangers (@NYRangers) 20. srpna 2018