Legendární Bowman promluvil! Dahlin bude hvězda budoucnosti.

13. 09. 2018, 08:15 » Novinky - Autor: Dominik Kovář

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Kouč s nejvyšším počtem výher v historii NHL se vyjádřil na adresu letošní jedničky draftu ryze kladně. Dle něj bude švédský zadák příští roky hlavní hvězdou Buffala.

"Jeho bruslení je neskutečné. Umí bruslit dopředu i dozadu. Rád využívá své síly a velikosti," prohlásil Bowman. "Hokej se za tu dobu velmi změnil. Plno obránců pouze vyváží puk, ale najde se pár jedinců, kteří si umí s pukem pohrát a on je jeden z nich. Něco jako Erik Karlsson nebo Charlie McAvoy."

Bowman byl dotázán, zda by dokázal Rasmuse Dahlina porovnat s legendárním obráncem Nicklasem Lidstromem. "Lidstrom byl jiný typ hráče," řekl Bowman, který zadáka trénoval po dlouhých 9 let v Detroitu. "Nick nebyl zvyklý držet puk. Podobnosti můžeme najít v jejich přehledu a chladné hlavě při nátlaku. Takže když Dahlin dostane puk, je dobrá šance že ho tým podrží. Takhle přesně jsem viděl Lidstroma, takže je to všechno o držení puku."

Podobné vzrušení a očekávání zažil "Scotty" Bowman při premiéře taktéž mladého zadáka před více než 50 lety v tehdejší Boston Garden. A tím mladíkem nebyl nikdo jiný než legenda místních Bruins a celé NHL Bobby Orr.

Dahlin při premiéře v turnaji zvaném Prospects Challenge dvakrát skóroval a asistoval u výhry svého týmu nad Devils. "Potřebuje růst společně s organizací," prohlásil Bowman. "Tenhle kluk však dokáže bránit i útočit. Bude to rozdílový hráč."

Bowman se dočkal Stanley Cupu 9x a to se 3 týmy (Red Wings, Canadiens a Penguins) a je tak jediným koučem, který dovedl k poháru 3 různé kluby. Vyhrál 1244 zápasů v základní části, je členem Hall Of Fame a momentálně působí v Chicagu Blackhawks jako poradce, jeho syn Stan Bowman je v tamním klubu generálním manažerem. Tyto úspěchy jasně dokazují, že si jména Bowman a jeho názorů ve světě NHL lidé váží. Dojde na jeho slova a stane se Dahlin novou hvězdou NHL?