Přestupová bomba odpálena! Erik Karlsson vyměněn do San Jose!

13. 09. 2018, 21:00 » Přestupy - Autor: Tomáš David

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Dobře si zapamatujte dnešní datum. Mohlo by se totiž stát, že 13. září 2018 se zapíše do historie hokeje jako den, kdy San Jose přidalo poslední díl do vítězné mozaiky a díky němu dokráčelo až ke Stanley Cupu. Z Ottawy přichází do Sharks jeden z nejlepších zadáků naší planety Erik Karlsson, který ještě více rozzáří hvězdami napěchované nebe nad touto kalifornskou metropolí.

Ještě v květnu 2017 se zdálo býti vše v nejlepším pořádku. Ba co víc, hokejová Ottawa měla začít znovu zářit na hokejovém nebi. Senators padli až ve druhém prodloužení sedmého duelu finále Východní konference a stali se pro ročník 2017-18 jedním z favoritů na zisk Stanley Cupu. Rok se ale s rokem sešel, situace Sens se obrátila naruby a Ottawa zažila nejhorší ročník od svého založení, čemuž dodaly též události mimo led. Výsledek? Rozprodávání hvězd a vyhlášení restartu.

Nejdříve se stěhoval Mike Hoffman, nyní mění barvy též Erik Karlsson. Osmadvacetiletý Švéd patří již několik lét páně mezi absolutní špičku na své pozici a v poslední dekádě nenasbíral žádný bek více bodů než do dnešního dne kapitán Senátorů. Nyní by se měl připojit k Brentu Burnsovi, s nímž by mohl vytvořit jeden z nejúdernějších obranných párů ligy.

A koho získali Sens? Chrise Tierneyho, Rudolfsa Balcerse, obránce Dylana DeMela, práva na vyjednávání s forvardem Joshuou Norrisem a pět voleb v draftu (1. kolo 2019 a 2020, 2. kolo 2019 a dva podmíněné výběry). "Přebudujeme náš tým na mladší, rychlejší a silnější," hlásá odhodlaně vedení Senátorů.

TRADE: #SJSharks have acquired ✌️-time Norris 🏆-winning defenseman @erikkarlsson65 from the @Senators.

Details: https://t.co/w7C4LdJdjn pic.twitter.com/TnVWqSwMqo

— San Jose Sharks (@SanJoseSharks) 13. září 2018