Preview: 02. Vegas Golden Knights

29. 09. 2018, 18:00 » Preview - Autor: Tomáš David

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Exkluzivní obsah pro členy klubu NHLportal

Rytíři se během jediného roku své existence vypracovali na tým, který představuje oslnivý soubor všestranného hokejového talentu.

Vegas je odsouzeno k poslednímu místu. Postup Golden Knights do play off by se rovnal zázraku. Takové byly prognózy odborníků před začátkem sezony 2017-18. Rytíři ale všem ukázali, že i v prvním roce existence mohou být úspěšní a s celou řadou rekordů postoupili z prvního místa v Tichomořské divizi do play off, kde dokázali dokráčet až do finále. V létě tým navíc ještě posílil o křídelního útočníka Maxe Paciorettyho a vyhlásil útok na Stanley Cup.

Statistiky poslední sezony


#TEAMGPWLOTLPTSGF:GAOTSOU/OHOMEROAD
02.VGK Vegas Golden Knights8251247109272:22812-74-338-4429-10-222-14-5


GP- Počet odehraných zápasů, W- Výhry, L- Prohry, OTL- Prohry v prodloužení, PTS- Body, GF :GA- Poměr vstřelených gólů ku inkasovaným gólům, OT- Bilance v prodloužení, SO- Bilance při nájezdech, U/O- Počet zápasů s méně/více než 5,5 góly, HOME- Bilance doma, AWAY- Bilance venku

PŘÍCHODY A ODCHODY:

Krom již zmíněného Paciorettyho z Montréalu přivedl generální manažer McPhee zkušeného centra Paula Stastnyho, který zářil v barvách Winnipeg Jets a výrazně se podílel na jejich postupu až do finále Západní konference. Zadní řady poté rozšiřuje další třicátník Nick Holden, jenž má za sebou krátké angažmá u Medvědů z Bostonu.

Tým naopak opustili střelec James Neal, jenž šel hledat štěstí do kanadského Calgary, forvard David Perron, který se vrátil do Saint Louis, a zadák Luca Sbisa. Slovenský útočník Tomáš Tatar s talentovaným mladíkem Nickem Suzukim šli do Montréalu jako protihodnota za Paciorettyho.

PŘEDPOKLÁDANÁ SESTAVA

ÚTOK

Max Pacioretty -- William Karlsson -- Reilly Smith

Jonathan Marchessault -- Paul Stastny -- Erik Haula

William Carrier -- Cody Eakin -- Alex Tuch

Tomas Nosek -- Pierre-Edouard Bellemare -- Ryan Carpenter/Ryan Reaves

OBRANA

Brayden McNabb -- Nate Schmidt

Shea Theodore -- Deryk Engelland

Nick Holden -- Colin Miller

GÓLMANI

Marc-Andre Fleury -- Malcolm Subban

ZASLOUŽÍ SI POZORNOST:

Max Pacioretty
MAX PACIORETTY VGK
Levé křídlo
Základní část 2017/18
GP: 64 | G: 17 | A: 20 | Body: 37
Střely: 212 | +/-: -16
Max Pacioretty zažil čtyři ročníky v řadě, v nichž dokázal vsítit alespoň 30 branek. Poslední sezona se mu však, stejně jako celé organizaci Canadiens, moc nepovedla a nasázel do sítí soupeřů pouhých 17 gólů. To se bude snažit změnit v sebevědomém Vegas, kde může ve světlech kasín začít nanovo. Jeho rodina, jak uvedl pro web The Players' Tribune, je z výměny zmrzlé Kanady za pouštní Nevadu nadšená. Projeví se tento faktor též na ledě?

TIP NA UMÍSTĚNÍ:

Vegas chce mířit hodně vysoko a má štěstí, že figuruje v Západní konferenci. Hlavní síly a favorité jsou totiž na Východě a Západ letos zaostává. Golden Knights tedy můžeme bez váhání pasovat na jednoho z favoritů své konference.