Shea Weber: Nový kapitán Montrealu!

02. 10. 2018, 10:00 » Novinky - Autor: Dominik Kovář

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Kanadský obránce se stává 30. kapitánem v historii klubu a nahrazuje tak Paciorettyho, který byl v průběhu letní přestávky vyměněn.

S "céčkem" na hrudi už má 33-letý Weber zkušenosti. V letech 2010-16 dělal kapitána v Nashvillu, odkud byl do Montrealu před dvěma lety vyměněn za PK Subbana.

"Nevím jak to popsat slovy," prohlásil kanadský obránce. "Je to pro mě čest a bude to jiné než v Nashvillu. Tehdy jsem byl mladý a nebylo to jednoduché. To nebude ani teď, ale jsem obklopen skvělými spoluhráči, na které se mohu spolehnout."

Generální manažer Montrealu Marc Bergevin prohlásil, že volba Webera byla jednoduchá. "Shea je perfektní volba pro tuto roli," řekl Bergevin. "I kdybychom pomocí hráčů a členů týmu o novém kapitánovi hlasovali, cítím, že by se nic nezměnilo."

Asistenčními kapitány klubu budou Brendan Gallagher a Paul Byron. Prvně jmenovaný se nechal slyšet: "Je příkladem pro děti, takže nejsem zklamaný, že nevybrali mě. Když se bavíme o vůdcovství, on je přesně ten typ hráče, který vás napadne".

Nový kapitán však bude svému týmu chybět minimálně do prosince, jelikož se zotavuje z operace menisku. V předchozích dvou letech v dresu Canadiens stihl odehrát 104 zápasů s bilancí 23 gólů a 35 asistencí.