Tři věci, které nám ukázala dnešní noc - 08. 10. 2018

09. 10. 2018, 17:20 » Analýzy - Autor: Tomáš David

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
V noci z pondělí na úterý sice NHL měla na programu pouze čtyři duely, ty ale přinesly několik zajímavých výsledků. Tři z nich se hrály pro evropany v příjemný večerní čas a souboj mezi Anaheim Ducks a Detroit Red Wings byl k vidění nad ránem našeho času. Co ukázala dnešní noc? Pojďme se podívat na tři postřehy z dnešního hracího dne.

ANA Anaheim bez ztráty kytičky

Ducks jsou jediným týmem se třemi výhrami ve třech duelech a neztratili během úvodních klání ani bod. Nejdříve v hlubinách Nádrže, jak se přezdívá domácímu svatostánku San Jose, rozstříleli Žraloky 5:2, poté si poradili s nepřítelem v arizonské poušti (1:0) a dnes v domácím prostředí triumfovali nad Detroitem po samostatných nájezdech. Zdá se, že si Kačeři poradí i bez svých zkušených opor Getzlafa a Perryho. Je to snad znamení, že jsou již tito veteráni nahraditelní, nebo budou po jejich návratu na led černo-oranžoví nepřemožitelní?



SJS San Jose tápe

Zatímco se rivalovi z Kalifornie daří, Sharks překvapivě tápou a na kontě mají jediné vítězství ve třech kláních. A co víc, v dnešním měření sil s New York Islanders si ani neškrtli a prohráli potupně 0:4. Jediný triumf ze strany svěřenců kouče DeBoera přišel proti Kings z Los Angeles, které udolali v prodloužení. Duo Karlsson-Burns, která měla patřit mezi absolutní špičku ligového pelotonu, se zatím hledá a má dohromady na kontě pouhou jednu asistenci.

BUF Sabres na vzestupu?

Pokud někoho musíme pochválit, jsou to Šavle z Buffala. Ty sice úvodní zápas sezony podcenili a na ledě Bostonu propadli 0:4, v dalších dvou však ukázali, že by do pohraničí mohla opět přijít vítězná léta. Nejdříve Sabres porazili 3:1 New York Rangers a dnes si poradili i s posledním finalistou Stanley Cupu Vegas Golden Knights. Na posledním triumfu se podílel především kapitán Jack Eichel, který vstřelil dvě branky.