Corey Crawford se vrací do branky Chicaga

18. 10. 2018, 18:00 » Informace z klubů - Autor: Tomáš Lošťák

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Chicago Blackhawks oznámili, že do čtvrtečního zápasu s Coyotes nastoupí v brance Corey Crawford.

Kanadský gólman nastoupil do zápasu naposledy 23. prosince minulého roku proti New Jersey, kdy byl v první třetině střídán po třech inkasovaných gólech. Později vyšlo najevo, že utrpěl poranění hlavy. V modrém půlkruhu se ve zbytku sezony už neobjevil, což mělo pro Indiány fatální následky. Po veleúspěšné dekádě se tentokrát vyřazovací boje Chicaga netýkaly.

Na začátku září si ještě stěžoval na přetrvávající následky po otřesu mozku. Od 29. dne stejného měsíce už trénoval na ledě. “Tréninky byly skvělé, pomalu jsem se začal dostávat do tempa, zlepšil jsem se v rychlosti, ve čtení střel a všem okolo. Počkáme do zítřejšího rána a uvidíme. Ale teď se cítím dobře”, svěřil se Crawford po středečním tréninku.

“Corey byl pryč hodně, hodně dlouho. Ale v brance vypadá dobře. Myslím, že způsob, jakým soutěží, trénuje a chytá puky, dokazuje, že neztratil nic ze svého umu”, řekl kouč Quenneville.

Prozatimní jedničkou Jestřábů byl v této sezoně Cam Ward. V pěti zápasech pustil průměrně 4,06 gólů na šedesát minut a úspěšnost zákroků 87,9 %.