Obří smlouva pro Tucha! S Vegas podepsal na 33,5 milionu dolarů!

20. 10. 2018, 08:00 » Novinky - Autor: Tomáš David

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Americký novinář Elliotte Friedman informoval hokejový svět o prodloužení smlouvy útočníkovi Alexi Tuchovi ze strany celku Vegas Golden Knights. Ti si dvaadvacetiletou rodící se hvězdičku pojistili na dalších sedm let, během nichž jí vyplatí 33,5 milionu amerických dolarů (AAV tedy činí 4,75).

"Bylo to pro mě překvapení. Sedli jsme si s [generálním manažerem] Georgem McPheem a on mi řekl, že chce se mnou prodloužit smlouvu. Musel jsem se smát od ucha k uchu ještě před samotným podpisem," líčí celou situaci samotný křídelník. Ten ještě letos do hry kvůli zranění nezasáhl, minulý rok, jeho první v plné délce mezi mantinely NHL, se mu ale povedl na jedničku. Nasbíral totiž během něho 37 bodů v základní části a deset zářezů v play off, čímž se výrazně podílel na obrovském úspěchu ligového nováčka.

"Dřel jsem opravdu tvrdě, abych se dostal až sem. Nyní je celá moje kariéra spjata s Golden Knights a dlouhou spoluprací s tímto úžasným klubem. Toto je místo [Las Vegas], kde jsem začal svou opravdovou cestu mezi mantinely NHL," dodává nadšeně urostlý rodák ze Syracuse.

On a scale of 👍 to 👎

see below for Alex's feelings on his new contract pic.twitter.com/GPr8gdl8aL

Vegas Golden Knights (@GoldenKnights) 19. října 2018