Tři věci, které nám ukázala dnešní noc - 26. 10. 2018

27. 10. 2018, 09:45 » Analýzy - Autor: Tomáš David

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Páteční večer nepatří v rámci NHL mezi nejatraktivnější. Většina týmů odpočívá před sobotním šílenstvím, není tudíž divu, že se dnes hrála pouze čtyři utkání. O co jsme však viděli méně zápasů, o to byly zajímavější. Tampa pokračuje v úspěšném tripu, Sebastian Aho vytvořil nový rekord Caroliny a Colorado opět vyhrálo pod taktovkou MacKinnona, Rantanena a Landeskoga.


TBL Tampa Bay se veze na vítězné vlně, přišla však o Hedmana

Bolts si připsali již sedmý zápas v řadě alespoň bod (6-0-1). "Všechnu čest Vegas. Dokázali nás tlačit, ale náš gólman dokázal zachytat skvěle. Připsali jsme si cenné vítězství proti silnému soupeři," prohlásil kouč Blesků Jon Cooper. Tampa sice vyhrála, přišla však o svého nejlepšího zadáka Hedmana, který po hitu od Ryana Reavese naletěl hlavou a ramenem na mantinel a byl nucen hru opustit.



CAR Rekordman Aho

Sebastian Aho dokázal bodovat již v 10. duelu za sebou a stal se prvním hráčem v dějinách organizace, jemuž se tento kousek povedl na začátku ročníku. Dnes si připsal ve 3. periodě asistenci na branku Teuvo Teravainena, díky níž Canes srovnali stav utkání, které nakonec na nájezdy vyhráli a opět se ujali vlády nad Metropolitní divizí, když přeskočili o jeden bod Pittsburgh.

COL Jednoduchý vzorec: MacKinnon + Rantanen = vítězství

Matt Duchene vyšel ze souboje proti svému bývalému týmu jako poražený. Opět totiž úřadovali Nathan MacKinnon (1+2) s Mikko Rantanenem (1+3), kteří nedali soupeřům šanci. V letošním roce platí jednoduché pravidlo. Chtějí Avalanche vyhrát? Poté musejí spoléhat na tuto dvojici (a Landeskoga).