Tři věci, které nám ukázala dnešní noc - 10.11.2018

11. 11. 2018, 12:26 » Analýzy - Autor: Tomáš David

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Ani další horečka sobotní noci nebyla zdaleka nudná a 11 zápasů nám přineslo mnoho zajímavých akcí a poznatků. Oba celky z Pensylvánie vyhrály 4:0, Nashville těsně přetlačil Dallas, Buffalo si poradilo v nájezdech s Vancouverem a v té samé disciplíně Detroit přehrál Carolinu a Rangers zase Columbus. Náš šéfredaktor Tomáš David Vám nabízí své tři postřehy.


PIT Pittsburgh zastavil sérii proher

Tučňáci nezažívali dobré období a do zápasu proti Arizoně vstupovali se sérií pěti proher. S Desert Dogs si však poradili na jedničku, Casey DeSmith si připsal nulu (stejně jako jednička největšího rivala z Philadelphie Brian Elliott) a Sidney Crosby vítěznou branku. Mezi střelce se zapsal i český forvard Dominik Simon, který se v ročníku 2018-19 trefil počtvrté. Znamená dnešní duel start zlepšených výkonů Pens?

BOS Pasta hattrickem rozdrtil Leafs

David Pastrňák se díky třetímu hattricku kariéry nejenom postaral o vítězství svých Bruins nad nenáviděným sokem z Toronta, ale zároveň opět ovládl tabulku střelců. Letos má zatím na svém kontě 15 přesných zásahů a přesně o tři vede před Timo Meierem (San Jose), Alexem Ovechkinem (Washington), Jeffem Skinnerem (Buffalo) a Patrickem Kanem (Chicago). Může opravdu letos Pastrňák reálně pomýšlet na Maurice Richards Trophy?



LAKCHI Pod novými trenéry se Kings a Hawks zatím trápí

Ještě před několika málo lety vládnoucí kluby celé Západní konference a vícenásobní šampioni celé NHL jsou nyní na dně tabulky. Oba tudíž vyměnili kouče. U Kings se kormidla chopil Willie Desjardins, na lavičku Blackhawks se postavil Jeremy Colliton. Ani jednomu se však zatím nedaří podle představ. Los Angeles sice hned první klání vyhrálo, následující dvě ale padlo. Chicago si dokonce nepřipsalo ani bod a aktuálně drží nelichotivou sérii sedmi proher v řadě.