Ottawa poslala Widemana do Edmontonu!

24. 11. 2018, 11:30 » Přestupy - Autor: Pavel Tanics

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Edmonton neprožívá vstup do sezóny dle svých představ a snaží se tak být velmi aktivní na přestupovém trhu. Je to již třetí změna v rychlém sledu za sebou. O změně na trenérské pozici a příchodu Ryana Spoonera jsme Vás již informovali, nyní přichází vyztužit defenzívu Oilers Chris Wideman.

Do Edmontonu byl vyměněn z Ottawy Senators za výběr v 6. kole draftu 2020. Možná si někdo z Vás vzpomene, že za stejný výběr v draftu byl vyměněn 1. října Jakub Jeřábek z Edmontonu do St. Louis. Draft to byl podmíněný a znamená, že pokud Jeřábek odehraje 50 a více zápasů v dresu Blues v této sezóně, změní se tato volba z 6. kola na výběr v 5. kole. Tento scénář je však velmi nepravděpodobný, protože Jeřábek doposud odehrál pouze jedno utkání v dresu St. Louis.

Wideman odehrál v NHL 175 zápasů s bilancí 43 bodů (16 gólů, 27 nahrávek). V hodnocení plus/mínus je Chris -7. V této sezóně odehrál 19 zápasů a získal 5 bodů. Platový strop Oilers zatíží jedním milionem dolarů a po sezóně se stane nechráněným volným hráčem.

Pomůže osmadvacetiletý obránce společně s Hitchcockem a Spoonerem k lepším výsledkům Oilers, nebo se stanou součástí zatím ne zrovna vydařené sezóny?

The #Oilers have acquired defenceman Chris Wideman from the Ottawa Senators in exchange for a 2020 conditional 6th round draft pick. pic.twitter.com/Yyk8DPLJpP

— Edmonton Oilers (@EdmontonOilers) 22. listopadu 2018