Nejnadějnější mladí bitkaři v sezoně 2018-19 - Východní konference

27. 11. 2018, 19:00 » Analýzy - Autor: Tomáš David

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Víte, co má společného Javánský tygr a bitkaři v NHL? Oba jsou ve svém světě vyhynulým druhem. Typické tvrdé muže sestavy, které jsme znali v tzv. zlatém věku bitek, již v hokeji nenajdeme a pěstní souboje jsou dnes spíše raritou. I přes tento fakt se ale stále mezi mantinely prohání plejeři, kteří jsou ochotní shodit rukavice. Mezi nimi najdeme i řadu drsňáků z kategorie mladších. A právě o nich jsou následující řádky.

NYI Ross Johnston (LK, 24 let, 195 cm, 107 kg)

Johnston je typická těžká váha a možná nejlepší bitkař vůbec. Sice se zatím letos dostal pouze do tří pěstních soubojů, odehrál ale také pouhých sedm utkání. Kdyby hrál rodák z Charlottetown před 15 lety, jistě by se dostal na led více. Ale měl by pravděpodobně nižší úspěšnost. Věřte tomu nebo ne, ale Johnston vyhrál každou ze sedmi zatím absolvovaných pěstních výměn názorů v NHL a složil i takové borce jako Cody McLeod či Tom Wilson. Jak by asi dopadl jeho souboj s Derekem Boogaardem či Tiem Domim?... Nejpřesvědčivější vítězství ale přišlo v Calgary. Celá scéna byla jako vystřižená z dob minulých. Johnston se otočil na Lomberga, zeptal se ho typickou otázkou "Chceš jít?" a bitka byla na světě. Jak dopadla? Zjistíte ve videu.



NYI Scott Mayfield (O, 26 let, 193 cm, 103 kg)

I druhý zástupce mladých bitkařů z Východní konference hraje za Islanders a patří do kategorie těžkých vah. Oproti svému parťákovi však není neporazitelný. Stejně jako Johnston shodil letos zatím rukavice třikrát, má ovšem bilanci 1-1-1 (výhry-prohry-remízy). Nepere se ani tak často, vždyť se naposledy, i přestože pravidelně nastupuje k zápasům, porval před více než měsícem! Svůj jediný dosavadní letošní triumf si připsal proti Maxi Comtoisovi z Anaheimu.



MTL Max Domi (LK/C, 23 let, 178 cm, 88 kg)

Před vstupním draftem se v jeho hodnocení objevila větička Jediné, co má společné se svým otcem, je jméno na dresu. Když jste ale synem Albánského vraha, bitky musíte mít chtě nechtě v krvi. A i když je Max především znamenitým tvůrcem hry, rozhodně se nebojí poměřit síly se soupeřem i bez hokejky. Své o tom již ví Dmitri Orlov z Washingotnu či Ryan Kesler z Anaheimu. Oba se pustili s Domim do křížku a dostali pořádnou nakládačku, o čemž Vás přesvědčí přiložené video. Mimochodem, rodák z Winnipegu si již vysloužil za své tvrdé chování suspendaci.



DET Tyler Bertuzzi (LK/PK, 23 let, 183 cm, 86 kg)

Tyler Bertuzzi, synovec slavného útočníka Todda Bertuzziho, se nepere tak často. Když na to ale dojde, musí se mít soupeři na pozoru. O tom se letos přesvědčil Xavier Ouellet, bývalý Bertuzziho spoluhráč z Detroitu.