Ranní rozbruslení - 16. 12. 2018

16. 12. 2018, 10:15 » Novinky - Autor: Tomáš David

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Náš seriál Ranní rozbruslení vám poskytne přehled o událostech právě uplynulého hracího dne. Jaký hráč dosáhl významného milníku? Kdo se zapsal do historických statistik? Ovlivnily dnešní výsledky nějakým způsobem tabulku? Na tyto a mnoho dalších otázek vám poskytnou odpověď následující řádky. Přejeme příjemné čtení.




COLNathan MacKinnon a Miko Rantanen zaznamenali více než jeden bod v 17 letošních utkáních a stali se tak 5. dvojicí od roku 1982, která dosáhla jako první v soutěži na metu 50 bodů.

ANAAndrew Cogliano odehrál svůj 900. zápas v NHL. Ještě nikdy nebyl zraněn a jediné dva zápasy od začátku kariéry vynechal během posledního ročníku kvůli suspendaci.

MTLClaude Julien se stal pátým stále aktivním koučem, který své týmy dovedl k 600 výhrám v základní části sezony. Před ním se mu to povedlo Kenu Hitchcockovi, Barry Trotzovi, Paulu Mauricovi a Mikeu Babcockovi.

TORToronto ani dnes nevyužilo žádnou z nabídnutých přesilových her a za poslední tři utkání se mu nepodařilo proměnit početní výhodu ani jednou ze 14 pokusů.

DETWSHPHIDylan Larkin z Detroitu dnes prodloužil svou bodovou šňůru na 7 utkání, to samé se povedlo Jakubu Voráčkovi za Philadelphii a osm zápasů v řadě bodoval též Jakub Vrána z Washingtonu.

BUFRasmus Dahlin se stal pátým nejmladším zadákem v historii, který nasbíral v jednom utkání tři body.

NSHNashville Predators zlepšili svou letošní bilanci proti týmům z Východní konference na 10-0-0.