Stane se Ondřej Kaše novou hlavní tváří klubu?!

25. 12. 2018, 18:00 » Analýzy - Autor: Pavel Tanics

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Anaheim Ducks prochází obměnou hráčů tak jako každý tým po určité době. Hráči Ducks v posledních letech pravidelně postupovali do play off a tím pádem se jim vyhýbaly největší talenty v prvních kolech draftu (McDavid, Matthews a další). Hráči jako Ryan Getzlaf, Ryan Kessler či Corey Perry už dosahují pokročilého hokejového věku a bude třeba předat štafetu. Jedním z možných kandidátů by mohl být právě český rodák Ondřej Kaše.

Není tomu tak dávno, co Ondřej Kaše zklamaně odešel při sledování draftu 2014 v domnění, že už draftovaný nebude. Svojí volbu v sedmém kole se dozvěděl po telefonu od agenta a nijak nadšený z toho nebyl. Navíc v té sezóně Chomutov spadl do první ligy a jeho naděje na start v NHL se rovnaly nule, minimálně v Ondrově hlavě. Nepřipouštěl si, že by mohl prorazit do NHL, když nehraje ani extraligu a tým na něm nestojí. Tehdy hrál třetí lajnu a nebyl spokojený se svým zařazením. Během sezóny se však vypracoval na jednoho z klíčových hráčů a zejména v play off byl velmi důležitým článkem Chomutova.

Konec dobrý, všechno dobré. Chomutov postoupil i díky Ondrovi zpět do extraligy a během léta podepsal svojí první smlouvu v NHL s Anaheim Ducks. To, co se na začátku zdálo být jako pouhý dětský sen, či toužebné přání rodičů, stalo se skutečností.

Pro panelákového kluka z Kadaně to byl pořádný šok, když se zjevil ve slunné Kalifornii na kempu Anaheimu. Bohužel, hned zpočátku kempu přišlo zranění a Ondra následně putoval na farmu do San Diega. Nebyl z toho nijak rozhozený, byl odhodlaný bojovat a porvat se o svou šanci. Ve svém druhém zápase vstřelil svůj první gól a byl vyhlášen první hvězdou. Ve jeho třetím utkání přišlo další zranění, tentokrát o poznání vážnější než v létě a to otřes mozku. Velká část sezóny tím byla ztracená, ale konec už opět Ondrovi vyšel dobře a byl plný optimismu.

Svojí druhou sezónu začínal Ondra opět na farmě, ale v jejím průběhu byl povolán do prvního týmu a ta výjimečná chvíle přišla v utkání proti Pittsburghu. Chvíle, na kterou snad žádný hráč nikdy nezapomene, byla tu. Ondra zanechal dobrý dojem a celkem v sezóně odehrál 53 zápasů za Ducks s bilancí 5+10.

Ondřej Kaše má potenciál stát se novou hlavní tváří Ducks. Podaří se mu to? pic.twitter.com/lN4fIKA7ei

— NHLportal (@LportalNh) December 25, 2018




Poslední rok nováčkovského kontraktu odehrál Ondra ve velkém stylu a na jejím konci měl 20+18 v 66 zápasech. Přišlo vyjednávání o další smlouvě a bez vleklých potíží Ondra podepsal tzv. bridge contract na 3 roky s platem 2,6M dolarů ročně. Co bylo podstatné, že se jednalo o jednocestnou smlouvu, což znamená, že i při poslání na farmu, bere hráč stejný plat, jako kdyby hrál za první tým. Je to taková malá záruka, že si vás tým váží a má v plánu vám dát příležitost.

Stane se Ondřej Kaše tváří Anaheim Ducks? Na odpověď na tuto otázku si budeme muset chvíli počkat, mezi možnými kandidáty není sám, v dobrém světle se jeví Jakob Silfverberg, Nick Ritchie, Hampus Lindholm, Pontus Aberg a další. Obstojí Ondra v této konkurenci? Já pevně věřím, že ano a jednoho dne se stane novou tváří Anaheim Ducks a bude zářným příkladem pro své následovníky, že i když se zrovna úplně nedaří, vyplatí se nevzdávat se a bojovat o svojí šanci.