Bývalá hvězdička NHL, alkohol, letuška a nouzové přistání!

05. 01. 2019, 09:00 » Perličky - Autor: Tomáš David

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Ve své době patřil k největším talentům Calgary Flames, svůj potenciál však nikdy nenaplnil a nejlepší výkony podával v ročníku 2006-07, kdy patřil k nejproduktivnějším hráčům Phoenixu. Od té doby však Oleg Saprykin hraje v Rusku.

Dnes sedmatřicetiletý veterán ale nezahájil rok 2019 zrovna slušně. Když letěl do Moskvy, měl očividně v krvi značné množství alkoholu. I přesto žádal obsluhující personál o další (údajně whiskey), který mu jí však odmítl podat. Podle deníku The International Business Times následně Saprykin začal křičet a používat vulgárních výrazů. Když se ho snažila letuška uklidnit, údajně jí velmi silně udeřil do hlavy a ta odlétla na zem.

Pilot se následně rozhodl nouzově přistát na nejbližším letišti, kde již na Saprykina čekala policie, která ho vzala do vazby. Sám mistr KHL nakonec vyvázl s pořádkovou pokutou a dle svých slov je naprosto nevinný: "Řeknu Vám to rovnou tady, žádná rozmíška se neodehrála, nikoho jsem se ani nedotkl, ani žádného jiného cestujícího, ani letušky. Seděl jsem s mou ženou v business třídě a v klidu jsem popíjel. A najednou jsme bez udání důvodu přistáli." Uveřejněná videa z ruské strany však ukazují něco jiného...

Oleg Saprykin jeho, dle jeho vlastních slov, klidné chování. pic.twitter.com/1QPYvRPB4q

— NHLportal (@LportalNh) January 5, 2019