Českoslovenští legionáři &#

05. 02. 2019, 10:00 » Češi v NHL - Autor: František Zajíc

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Je tu nový měsíc a to znamená, že přinášíme další ohlédnutí za výkony českých a slovenských hráčů. Ve druhé polovině sezony už zřídka narazíme na hráče, který odehraje svá první utkání v letošní sezoně. Ze Slováků to ale v měsíci lednu zvládnul Peter Cehlárik, jenž za Boston stihl odehrát čtyři zápasy, ve kterých zaznamenal tři body (2+1). Smutnou zprávu přinášíme z tábora Anaheimu. Ondřej Kaše, poté co předváděl nejen v prosinci skvělé výkony, musel podstoupit operaci ramene a do letošního ročníku už nezasáhne.

Český hráč měsíce - Tomáš Hertl
Tomas Hertl
TOMAS HERTL SJS
Centr
Základní část 2018/19
GP: 48 | G: 22 | A: 24 | Body: 46
Střely: 112 | +/-: 5
Tomáš Hertl si od začátku sezony vede skvěle a patří nejproduktivnějším Čechům. V lednu si během jedenácti zápasů připsal 12 bodů (8+4). Dva jeho góly byly navíc vítězné a zaznamenal také dva hattricky, což se mu během jedné sezony povedlo vůbec poprvé v kariéře. V San José mu patří v produktivitě pátá příčka.

Slovenský hráč měsíce - Richard Pánik
Richard Panik
RICHARD PANIK ARI
Levé křídlo
Základní část 2018/19
GP: 48 | G: 10 | A: 11 | Body: 21
Střely: 89 | +/-: -4
Nejproduktivnějším Slovákem byl v prvním měsíci v novém roce Richard Pánik. Sedmadvacetiletý útočník poprvé s osmi body (3+5) předčil svého krajana Tomáše Tatara, který s přehledem vede bodování mezi Slováky.



Co ostatní?
David Pastrňák, který samozřejmě pokračuje ve svých skvělých výkonech, se poprvé v kariéře zúčastnil All-Star game, kde dokonce ovládl disciplínu ve střelbě do terčů, které smetl za 11 vteřin. Leden se vydařil i Michaelu Frolíkovi, který vstřelil čtyři góly a přidal k tomu pět asistencí. Bodově se nad poměry dařilo Filipu Hronkovi, který opět dostal šanci v týmu Red Wings a v osmi utkáních zaznamenal 6 bodů (1+5). V brankovišti opět exceloval David Rittich, jenž šestkrát pomohl Flames. Zdeno Chára se vrátil do sestavy Bruins na konci prosince. V lednu už naskočil do všech zápasů a připsal si dvě asistence, ke kterým přidal 18 hitů a 24 zablokovaných střel.