Nezastavitelný Binnington černým koněm na zisk Vezina Trophy?!

20. 02. 2019, 08:00 » Analýzy - Autor: Tomáš David

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Tým ze St. Louis aktuálně drží výtečnou sérii 11 výher v řadě. Blues se nečekaně probudili a ze suterénu Západní konference se dokázali vyšvihnout až na 3. místo své divize s desetibodovým náskokem na deváté Colorado. Za tento obrat může především Jordan Binnington, nováček strážící svatyni týmu. Ten chytá tak dobře, že se o něm začíná šeptat ve spojitosti se ziskem Vezina Trophy pro nejlepšího gólmana NHL.

Když 7. ledna ve své premiéře vychytal nulu proti Philly, byl to pouze první z celé řady skvělých výkonů. Před dnešním duelem s Torontem měl na kontě dvě čistá konta v řadě, jelikož nedovolil skórovat Minnesotě ani Arizoně a celkově neinkasoval 50 sekund a 173 minut k tomu. Především však má bilanci 13-1-1, která je pro modré tak důležitá. I ostatní čísla jsou ze strany pětadvacetiletého maskovaného muže skvělá. Pouze v průměru 1.58 inkasovaných branek na utkání a úspěšnost zákroků 93,7%. Pokud si stejnou bilanci udrží až dokonce sezony, budou fanoušci i odborníci volat po udělení prestižního ocenění právě jemu.

Jordan Binnington is the 35th goaltender in League history to record a shutout in his first career NHL start and second to do so with the @StLouisBlues, joining Rich Parent on Jan. 26, 1999 (3-0 W at SJS). #NHLStats #STLvsPHI pic.twitter.com/detdj3q4dt

— NHL Public Relations (@PR_NHL) January 8, 2019