Cesta ze dna až na vrchol, aneb příběh St. Louis Blues!

15. 06. 2019, 18:00 » Úhel pohledu - Autor: Tomáš David

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Příběh letošního mistra se bude připomínat ještě dlouho. Blues se nacházeli v polovině základní části na chvostu ligy, přesto téměř ovládli svou divizi a nakonec dokráčeli až ke svému prvnímu historickému Stanley Cupu. Jak se celý zázrak rodil? Pojďme se podívat na nejdůležitější mezníky této spanilé jízdy.




STL 19. LISTOPAD 2018 - VYHOZENÍ KOUČE YEA


Po mimořádně špatném vstupu do sezony se generální manažer celku z Missouri Doug Armstrong rozhoduje propustit svého hlavního trenéra Mikea Yea. Poslední kapkou byla prohra se slabým Los Angeles. Dosavadním koučem je jmenován Craig Berube, bývalý bitkař a kouč Philadelphie.

STL 3. LEDEN 2019 - NA DNĚ


Na začátku nového roku se tým potácí na dně Zápdní konference a ligový lídr z Tampy Bay má téměř dvojnásobek bodů. V možná posledním zoufalém kroku něco se sezonou udělat povolávají Noty z farmy neznámého gólmana Jordana Binningtona, který by měl jako nezkušený nováček nahradit nejistou jedničku Jakea Allena.

STL 27. ÚNOR 2019 - ZÁZRAK JMÉNEM BINNINGTON


Maskovaný muž Binningtonse stává druhým nováčkem dějin NHL (Jaques Plante), kterému se podařilo během prvních 20 startů v NHL vychytat pět nul. O několik dní později je vyhlášen nováčkem měsíce únor a zastiňuje i takové mladíky jako Elias Pettersson či Rasmus Dahlin, na něž svítila světla reflektorů již od začátku ročníku.

STL 4. DUBEN 2019 - ÚTOK NA ČELO DIVIZE


Blues nakonec téměř ovládají celou Centrální divizi. Nakonec v poslední den pravidelného kolotoče končí třetí.

STL 7. DUBEN 2019 - ZAČÁTEK PLAY OFF


Sedm dní po začátku dubna začínají boje o Stanley Cup a St. Louis čeká těžký soupeř z Winnipegu, který je lehkým favoritem série.

STL 24. KVĚTEN 2019 - POPRVÉ PO 49 LETECH VE FINÁLE


Blues si dokázali poradit s Jets, Stars i Sharks a poprvé od roku 1970 postupují do finále play off, kde se opět utkají s Bostonem.

STL 13. ČERVEN 2019 - PLAY GLORIA


Píseň Gloria se stala hymnou modrých a ve čtvrtek 13. června jistě hrála po celém St. Louis. Blues totiž vyhráli svůj první titul poté, co dokázali ovládnout sedmý zápas čtvrtého kola.